zack snyder’dan yeni netflix işi, bu sefer star wars’a kafa tutuyoruz

zack snyder’dan yeni netflix işi, bu sefer star wars’a kafa tutuyoruz


rebel moon'dan fragman


Olaylı yönetmen Zack Snyder’dan yeni Netflix filmi geliyor. Rebel Moon adlı Yeni Uzay Operası Destanı 22 Aralık’ta Netflix’e düşecek. Disney+ kendine yeni Harry Potter arayışındayken Netflix ise kadim dostu ezeli düşmanı Disney’in Star Wars lore’una kafayı takmış durumda. Zack Snyder – Netflix ilişkileri 2021’de Army of the Dead ile başlamış, yeterince ses getirmişti. Film kötü olmasına rağmen proje başarılı olunca Netflix, Snyder’in kapısını “bize bir Star Wars hikayesi gibi bi şey çözer misin?” diyerek çaldı. Zack Snyder ise kendi hikayesi haline getirdiği “Rebel Moon” adlı projeyi üstlenerek teklifi kabul etti. Zack Snyder filmografisinin yeni dükkanı bir süre daha Netflix olacak gibi duruyor.

Marvel, Iron Man ile beraber büyük bir çıkış yakalayıp kendi dev sinematik evrenini kurduğunda Warner Bros, DC evrenini de Zack Snyder’a emanet etmişti. Zack Snyder, Man of Steel’le Marvel ve DC arasında sinematik farklarıyla vizyonunu ortaya koymuştu. Zamanla DC yönetimi sadece Marvel’a kafa tutmak amacıyla Zack Snyder’a plansız programsız filmler yaptırdı. Zack Snyder aldığı bütün eleştirilere rağmen kendi içinde tutarlı, kendini oldukça ciddiye alan karanlık ve tutarlı bir film serisini yönetmeyi başardı. Fakat yetmedi.

Zack Snyder fanları, onu geri getirmek için çaba gösterirken Snyder’ın kızı kendi canına kıydığında işler süper kahramancılıktan çok başka noktalara çekilmiş oldu. O tarihten Netflix’in kucak açmasına kadar Snyder, kendi kabuğundaydı.

Rebel Moon dev bir oyuncu kadrosuna sahip. Netflix kesenin ağzını açmış: Bu oyuncular arasında Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Ed Skrein, Michiel Huisman, Doona Bae, Ray Fisher, Charlie Hunnam ve Jimmy’nin sesi olarak Anthony Hopkins yer alıyor. Filmde ayrıca Staz Nair, Fra Fee, Cleopatra Coleman, Stuart Martin, Ingvar Eggert Sigurðsson, Alfonso Herrera, Cary Elwes, Rhian Rees, E. Duffy, Jena Malone, Sky Yang, Charlotte Maggi ve Corey Stoll rol alıyor.

Zack Snyder büyük projelerin adamı, son zamanlarda artan tek filmi ikiye bölme furyasına katılarak Rebel Moon’u da büyük bir hikayenin ilk kısmı olarak kurgulamış. Aralık’ta yayınlanacak bu filmin ardından devam filmi Nisan 2024‘te yayına girecek. Filmin sinopsisi ise şöyle: Bir galaksinin kıyısındaki barışçıl bir koloni, zalim bir yönetici gücün orduları tarafından tehdit edildiğinde, köylüler arasında yaşayan gizemli bir yabancı olan Kora (Sofia Boutella), hayatta kalmak için en iyi umutları haline gelir. Ana Dünya’ya karşı imkansız bir duruş sergilemek için kendisiyle birleşecek eğitimli savaşçılar bulmakla görevlendirilen Kora, farklı dünyalardan gelen ve ortak bir kurtuluş ve intikam ihtiyacını paylaşan yabancılar, isyancılar, köylüler ve savaş yetimlerinden oluşan küçük bir savaşçı grubu toplar. Bütün bir Alemin gölgesi en beklenmedik ayların üzerine düşerken, bir galaksinin kaderi üzerine bir savaş verilir ve bu süreçte yeni bir kahramanlar ordusu kurulur.