beetlejuice 2: olanı korumak ve aile saadeti

beetlejuice 2: olanı korumak ve aile saadeti


ikonik film özlediklerimizi bize geri verecek


Beetlejuice 2 filminden yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Michael Keaton’ın gelecek sene ikonik rolüne geri döneceği filmden kokular yükseldikçe o tarafa doğru yükseliyoruz. Filme şunun şurasında kısa bir vakit kalmışken daha çok bilgi edinmemiz lazımdı ama yönetmen ve yapımcı Tim Burton mevzuyu gizli tutuyor. Filmin görüntü yönetmeni Haris Zambarloukos, şu sıra çalıştığı başka bir film olan A Haunting in Venice‘in basın toplantısı sırasında film hakkında bazı heyecan verici haberler verdi. Beetlejuice 2’yi “rüya gibi bir proje” olarak nitelendiren görüntü yönetmeni, Burton’la çalışırken çok iyi vakit geçirdiğini çünkü yönetmenin film üzerinde eski usul çalışmaya özen gösterdiğini söyledi. Yani: Orijinal filmde olduğu gibi pratik efektler, çok sayıda özel makyaj efekti ve kamera hileleri bize ilk film gibi hissettirecek.

Hollywood’da özel efektlerin hassas bir dönemden geçtiği, VFX çalışanlarının sistematik olarak fazla çalıştırılmalarının ardından bu kategoride sendikalaşmaya gittikleri bir dönemde, pratik efektleri savunan projeler hayranların ve film yapımcılarının yeni keşfettiği bir saygı kazanıyor. Zambarloukos, “deneyimin gerçekliğinin” şu sıra değerinin yeni anlaşıldığından ve Beetlejuice 2’de buna kafa yorduklarından bahsetti.

“Kesinlikle her şeyi kamerada ve gerçek olarak çekiyoruz. Bu da cazibenin bir parçası. Tim Burton aynı anda hem vizyoner hem de çok klasik bir sinemacı. Pratik tekniklere güvenmekten son derece keyif aldım. Bence işler kamerada yapıldığında oyunculardan çok farklı bir performans alıyorsunuz ve bence post prodüksiyonda çözülmesinden daha olumlu bir seyirci tepkisiyle karşılaşıyorsunuz.”

Beetlejuice 2’nin özünde aile hakkında bir hikaye olduğundan ve 30 yıl sonra ailedeki bağları koruyabilmenin inceliklerinden bahseden görüntü yönetmeninin söyledikleriyle açıklanan oyuncu kadrosu uyuşuyor.

Geçtiğimiz günlerde Winona Ryder‘ın gotik set fotoğrafları düşmüştü. Catherine O’Hara‘nın Delia Deetz rolüyle geri döndüğünü biliyoruz ve bu da Zambarloukos’un bahsettiği aile arkı fikrini güçlendiriyor.

Son olarak, Wednesday, Scream ve X gibi filmlerde çıkış yapan Jenna Ortega, Lydia‘nın kızı olarak Bettlejuice’e ilk kez katılıyor. Böylece üç kuşak kadının, ailelerini tuhaf ve rahatsız edici Beetlejuice yeraltı dünyasında bir arada tutmaya çalıştığını göreceğiz. Beetlejuice 2’nin yeni oyuncuları arasında Monica Bellucci, Willem Dafoe ve Justin Theroux yer alıyor.

Keaton derseniz, kendisi rollere geri dönmeye alışkındır. Daha bu sene The Flash’ta eski Batman rolüne dönerek hatırı sayılır bir ekran süresi elde etmişti. Michael Keaton da Haluk Bilginer gibi yaş aldıkça film sıklığını artıran oyunculardan oldu.

Beetlejuice 2, 6 Eylül 2024 tarihinde sinemalarda gösterime girecek. Konu detayları, resmi görseller, fragmanlar ve ön gösterimler henüz açıklanmadı.