emily blunt ve chris evans’lı amerikan ilaç krizi filmi

emily blunt ve chris evans’lı amerikan ilaç krizi filmi


şeker de sanmış ilacı


İlaç krizi konulu Netflix filmi Pain Hustlers‘tan fragman geldi. Amerika’da ilaç tüketimi kapitalizm çılgınlığının belki de en görünür tabakalarından biri haline geldi. En azından film ve dizilerde görmüşsünüzdür; eczanelerin dev süpermarketler gibi olması, ilaçların reklamlar aracılığıyla pazarlanması ve bilinçsiz ilaç tüketiminin derecesi ABD için başka bir hal aldı. Opioid denen madde de bağımlılık yapan ve çok rağbet edilen ilaç ham maddelerinden biri. Aslında, opioid analjezikler orta dereceli ve şiddetli ağrıların giderilmesinde belirgin yararlar sağlıyor. Günümüzde morfin, kodein, metadon, meperidin, pentazosin ve fentanil gibi pek çok opioid klinikte kullanılmakta. Temelde uyuşturucu etkiye sahip bu maddenin neden film hikayesi olabilecek bir meseleye dönüştüğünü az çok tahmin edebiliyorsunuzdur.

Filmin ele aldığı opioid krizi gerçek bir küresel kapitalizm hikayesi ve Netflix‘in yakın tarihli “Painkiller” ve Hulu‘nun “Dopesick” gibi hikayelerin temelini oluşturuyor. Bu bitmek bilmeyen açgözlülük, yolsuzluk ve azgın kapitalizm hikayesinin sonuncusu, Emily Blunt ve Chris Evans‘tan oluşan A-list oyuncu kadrosuyla “Pain Hustlers“. Prömiyerini bu hafta başlayan Toronto Uluslararası Film Festivali‘nde yapan “Pain Hustlers”, Evan Hughes’un kitabından uyarlandı ve Blunt ile Evans, finansal başarı peşinde koşarken farkında olmadan opioid salgınının başlamasına yardımcı olan ilaç mümessillerini canlandırıyor.

Filmin yönetmenliğini de David Yates üstleniyor ve “Harry Potter” ve “Fantastik Canavarlar” filmleriyle tanındığı göz önüne alındığında, bu film kendisi için ton olarak büyük bir vites değişimi gibi görünüyor. Pain Hustlers, 27 Ekim’de Netflix’te. İlk fragmanı aşağıdan izleyebilirsiniz.