the killer hakkında david fincher’dan öğrendiklerimiz

the killer hakkında david fincher’dan öğrendiklerimiz


kasım çabuk gel


Bizler tadını damağımızda bırakan iki sezonluk Mindhunter’ın yeni sezonunu beklemekten vazgeçmez ve bu tepede can verirken Fincher – Netflix işbirliği devam ediyor. Büyük usta, auteur olarak en son 2020’de Oscar adayı film Mank ile Citizen Kane’in hikayesini anlatmıştı. Daha sonra Netflix’in animasyon serisi Love, Death & Robots’un yaratıcıları arasına girdi. Animasyonun bazı bölümlerini ise bizzat kendisi yönetti. Uçan kaçan robotların hikayelerinde bile Fincher etkisini hissedip ne kadar özlediğimizi fark ediyorduk. Şükürler olsun yeni Fincher filmi The Killer’a 10 Kasım’da kavuşuyoruz. Film, bu hafta sonu Venedik Film Festivali‘nde prömiyerini yaptı.

Filmde uzun zamandır birlikte çalışan Trent Reznor ve Atticus Ross‘un müziklerinin yanı sıra, Michael Fassbender‘ın canlandırdığı kiralık katil ana karakterinin film müziği olarak tercih ettiği anlaşılan The Smiths‘in şarkıları da yer alıyor. Filmde kullanılan The Smiths eşsizlerinin “How Soon is Now?”, “Bigmouth Strikes Again” ve “I Know It’s Over” olduğunu biliyoruz. Venedik’te IndieWire’a konuşan Fincher, The Smiths sevdasını anlattı:

“How Soon is Now? şarkısını kullanmak istediğimi bildiğim için The Smiths’i post-prodüksiyonda ekledim ve bu şarkının özellikle filmin kaygı dinamiğini yatıştırmak için bir araç olması fikrini çok sevdim. The Smiths kadar alaycı bir doğaya ve espri anlayışına aynı anda sahip olan bir müzik oluşumu olduğunu sanmıyorum. Bu adamın (protagonist) kim olduğuna dair çok fazla bilgiye sahip değiliz. Karışık kasetinin eğlenceli olacağını düşündüm, bu bizim ona açılan penceremiz olacak.”

Yönetmen, meşhur SAG-AFTRA grevi hakkında şunları düşünüyor:

“Açıkçası çok üzgünüm. Her iki tarafın da ortasında yer alıyorum. Her iki tarafı da anlayabiliyorum. Tek yapabileceğimiz insanları konuşmaya teşvik etmek.”

The Killer hakkında:

“Bu çok basit, çok zorlayıcı bir drama. Yüksek riskli. Son derece prosedürel” diyen Fincher, Venedik’teki basın toplantısında Se7en, The Game ve Fight Club‘ın arkasındaki senarist Andrew Kevin Walker‘ın senaryosundan yönettiği psikolojik aksiyon filminde bir suikastçinin düşüncelerine odaklanmak hakkında konuştu.

“Filmin akışının ya da raydan çıkmanın, onun ihtiyaçları ve zorunlulukları, kendi deyimiyle bir planı olması, bu plandan asla vazgeçmemesi ve yine de film boyunca doğaçlama yaptığını görmemiz nedeniyle parçalanması fikrini seviyorum.”

Michael Fassbender‘ın oynadığı suikastçi hakkında karakterin iç sesi ve monologları dışında bir şey öğrenmiyoruz. Fincher, karakterini sıradanlaştırmamak adına bu tercihi yapmış. Filmin oyuncu kadrosunda Fassbender dışıda Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte ve Tilda Swinton yer alıyor.