bond filmine nolan gerçekten de büyük aday

bond filmine nolan gerçekten de büyük aday


müsadenizle gaza geliyoruz


Daniel Craig’in emekliliği sonrası bayrağı kime devredeceği soruları kafalarda yer edinmişken yeni filmleri, en azından sıradaki filmi kimin yöneteceği de merak edilmeye başlandı. Bond gibi nispeten yaşlı bir figürü genç nesil ve yaş ortalaması düşmüş ana akıma tanıtmak ve sevdirebilmek için popüler yönetmenlere yöneliniyor. Aksiyon ve silahtan, takım elbiseli adamlardan anlayan en popüler yönetmen belki de Christopher Nolan ve uzun süredir devam eden söylentiler de buradan çıkıyor. Kendisinin de Bond’a gönlü var. The Daily Mail’den Eve Buckland konu hakkında özel bir haber girdi.

İçeriden birileri 33 yaşındaki İngiliz aktör Aaron Taylor-Johnson’un rolü kapmaya son derece yakın olduğunu ve insanları sinema salonuna çekmekte usta Christopher Nolan‘ın serinin bir sonraki filmini yönetmesinin muhtemel göründüğünü açıkladı. Yine o içeriden birileri, derin Bond’cular, Nolan hakkında şunları eklediler:

“Seriyle çok farklı bir şey yapmayla son derece ilgileniyor. Eğer yapımcılarla anlaşabilirse, o zaman her şey beklenir.”

Aaron Taylor-Johnson's Life In The Spotlight And Why His Marriage Is So Divisive

Nolan, Taylor-Johnson’la daha önce de çalışmıştı. Aktör, 2020 yapımı Tenet’te yardımcı bir rol üstlenmişti ve yönetmenin yapacağı herhangi bir işte onunla tekrar çalışmayı çok istediğini söylemişti. Nolan’ın sıradaki filmi sır gibi saklanıyor. Uzun süredir franchise üstlenmeyen yönetmene Bond yakışmaz mıydı?

Müzakere edilen anlaşma, Nolan’ın iki Bond filmi yönetmesi ve her ikisini de yazması yönünde. Döneme özgü filmler, potansiyel olarak 60’larda geçecek ve evet, Nolan tüm yaratıcı kontrolü elinde tutacak. İşte pazarlıkların büyük kısmı bu noktada düğümleniyor. Nolan yaratıcılıktan ödün verecek biri değil, eğer bir projeye dahil olursa o projenin tüm kontrolünün kendisinde olmasını ister. Bu anlaşılabilir bir durum ve hepimiz Bond yapımcısı Barbara Broccoli‘nin ona bunu verip vermeyeceğini merak ediyoruz.

Merak ettiğimiz bir başka unsur da Nolan’ın Bond için nasıl bir yol izleyeceği. Tenet, bazı konularda yönetmen özelinde eleştirilmişti. Bu eleştirilerde yönetmenin zamanla oynamasının ve araba patlatmasının artık tekdüze olmasından bahsediliyordu. Oppenheimer ise Nolan karizmasını tekrar yukarılara çekerek çok ses getirdi. Bond severleri kızdırmadan bizleri şaşırtacak iki film lazım. Sarışınımızın işi zor.