her dönemin yıldızı taylor swift’in konser filmi the eras tour rekora koşuyor

her dönemin yıldızı taylor swift’in konser filmi the eras tour rekora koşuyor


hayırlı işler


Taylor Swift, her dönemin yıldızı olduğunu kanıtlarcasına her sene aktif; şarkı çıkarıyor, albüm ve klip yapıyor, turneye çıkıyor. Kendisini bu sıra Letterboxd’da görünce şaşırmayın çünkü turnelerine belgesel film yapıp salonları kapalı gişe doldurmaya da başladı. Üstelik her alanda rekor kırıyor. Taylor Swift: The Eras Tour: Los Angeles SoFi Stadyumundaki altı performansını yaklaşık üç saat süren, kariyerini kapsayan bir şova dönüştüren bir film. Şimdiye kadarki en büyük konser filmi açılış hafta sonunu geçirdi. The New York Times‘ın haberine göre, 95 milyon doları Kuzey Amerika sinemalarından ve 31 milyon doları 94 uluslararası bölgeden olmak üzere, bu hafta sonu dünya çapında sinema salonlarında tahmini 126 milyon dolar kazandı. Swift’in son dakikada eklediği Perşembe ön gösterimleri 2,8 milyon dolar hasılat elde etti.

Sam Wrench tarafından yönetilen Taylor Swift: The Eras Tour, Swift ve dansçılarını 10 albümden toplam 40 şarkı çalarken sahnede takip ediyor, sahne arkası görüntüleri bile yer almıyor. Geçmişe dönüp baktığımızda 2011 yapımı Justin Bieber filmi: Never Say Never, Kuzey Amerika sinemalarında 41 milyon dolar ve dünya çapında 138 milyon dolarla bir konser filmi için en büyük açılış hafta sonu unvanını elinde tutuyordu. Toplam bilet satışlarına gelince, 2009 yapımı Michael Jackson’s This Is It, enflasyondan arındırılmış olsun ya da olmasın, Kuzey Amerika’da 105 milyon dolar ve tüm dünyada 380 milyon dolar kazandırarak henüz tahtından indirilemedi. 

Beyoncé de bu yıl AMC ile bir anlaşma yaparak konser filmi Renaissance‘ı hazırladı. Renaissance: A Film by Beyoncé’yi 1 Aralık’ta vizyona sokmaya hazırlanıyor. Renaissance World Tour’dan konser görüntüleri ve sahne arkası kliplerinin karışımı olan film, şovun başlangıcı Stockholm, İsveç’teki açılış konserinden tutun Kansas City, Missouri’deki büyük finale kadar olan yolculuğunu takip ediyor. Taylor Swift’in turne filmini tahtından edecek mi, göreceğiz.