jacob elordi elvis’i lilo & stich kadar biliyormuş

jacob elordi elvis’i lilo & stich kadar biliyormuş


olur o kadar


Euphoria ile yıldızı parlayan Jacob Elordi üstümüze proje üstüne proje yığıyor bu sıra. Özellikle Saltburn ve Priscilla’nın aynı döneme denk gelmesi her yerde bu yakışıklıyı görmemize sebep oldu. Priscilla, kendisinin Elvis Presley’i canlandırdığı a24 yapımı bir Sofia Coppola filmi. Tanıtım sürecinde kendisine Elvis Presley’i ne kadar tanıdığı soruldu. Genç oyuncu, Rock and Roll’un kralı hakkında bildiği her şeyin aslında ekstra sevimli ve kabarık birinden geldiğini açıkladı.

Elordi, The Tonight Show‘un Pazartesi günki bölümünde Jimmy Fallon‘a “Elvis hakkında en fazla Lilo & Stitch’i biliyordum” itirafında bulundu. Haksız da değil. Çizgi diziyi hatırlayan varsa; Lilo, 2002 yapımı animasyon dizisi boyunca uzaylı dostu Stitch’i yavaş yavaş tam teşekküllü bir Elvis hayranına dönüştürüyor, ona Rockstar gibi “örnek bir vatandaş” olmayı öğretiyor ve hatta bir sahnede Presley’den ilham alan bir peruk takarken onu ukulele çalmaya teşvik ediyor. Oyuncumuzun 1997’li olduğu düşünülürse Presley’i çok tanımaması makul karşılanmalı.

Ancak Stitch, Presley’nin mükemmel ışıltılı tulumlarından birini giymekten çekinmezken, Elordi seçmelere geldiğinde o kadar emin değilmiş. Elvis’in tarzı oyuncuyu biraz ürkütmüş.

“Sofia bana Elvis kısımlarını anlattı ve ben de ‘Bunun olma ihtimali yok’ diye düşünmüştüm. Elvis’in Almanya’da geçen, ordudan döndüğü zamanki klibini izledim ve 15 dakika kadar replikleri okudum ve sonra bir yere varacağını düşünmeden iki çekim yaptım.”

Oyunculuğun bir parçası, özellikle tarihi bir karakteri canlandırırken onu tanımak. Başka bir önemli parçası ise her halükarda birebir kendisi olmak yerine kendi yorumunu katacağın için gözünü kırpmadan role dalmak. Jacob Elordi adama güveniyoruz.