mike flanagan’dan yeni stephen king uyarlaması, kadro büyümeye devam ediyor

mike flanagan’dan yeni stephen king uyarlaması, kadro büyümeye devam ediyor


korku sineması yeni altın çağını mı yaşıyor?


Mike Flanagan’ın yeni Netflix dizisi The Fall of the House of Usher konuşulurken yönetmen bir yandan yeni Stephen King uyarlaması The Life of Chuck peşinde koşturuyor. Flanagan’ın yazıp yönettiği filmin başrollerini Tom Hiddleston ve Mark Hamill paylaşıyor. Son olarak Chiwetel Ejiofor, Karen Gillan ve Jacob Tremblay filmin kadrosuna katıldı. 

 

King’in 2020 tarihli antolojisi If It Bleeds‘te yer alan birbiriyle bağlantılı üç öyküye dayanan The Life of Chuck, Charles Krantz’ın 39 yaşında beyin tümöründen ölümüyle başlayıp perili olduğuna inanılan bir evde geçen çocukluğuyla sona eren varlığını tersten inceliyor. Perili ev denince gidebilecekleri en iyi isme gitmişler. Flanagan, bir yapı çevresinde yaşanan olayları ve olay örgüsünü birbirine bağlamada ustalık seviyesine hızlıca tırmanmış özel bir isim. Yönetmen, uzun süredir ortağı olduğu Intrepid Pictures’tan Trevor Macy ile birlikte bu uyarlamanın yapımcılığını üstlenecek. 

 

Bağımsız korku filmi şirketi Agnes ve QWGmire da filme büyük bir yatırım yaptı. QWGmire ortakları, “Bu projede Mike ve Trevor ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz. Mike usta bir hikaye anlatıcısı ve Stephen King’in kısa öykülerinden yaptığı ilham verici uyarlamayı izleyicilerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi. 

 

Flanagan daha önce başka bir Stephen King uyarlaması olan Doctor Sleep’i yönetmiş ve bu zorlu görevin altından başarıyla kalkmıştı. Bilmeyenler için Doctor Sleep, The Shining öyküsünü günümüze taşıyan bir devam filmiydi. Genç yönetmen ne yapsa yenir diyoruz.