netflix ceo’su teoride grevi bitirmek istiyor, pratikte ise tam tersi

netflix ceo’su teoride grevi bitirmek istiyor, pratikte ise tam tersi


seni yan bakan yürek yakan


SAG-AFTRA grevi, Hollywood’un son yirmi yılda yaşanan en büyük grev tamamlanayazarken başka sorunlar patlak verdi. Yazar anlaşması sağlanmasına rağmen oyuncular istediğini alamadı ve süreç çıkmaza girdi. İşsiz kaldığı için geçim derdine düşen emekçilerle birlikte ellerinde içerik kalmayan şirket yöneticileri de konunun bir an önce kapanması gerektiğini düşünüyor. AMPTP‘nin bir hafta önce müzakere masasını terk etmesinin ardından Netflix başı Ted Sarandos, Salı günü SAG-AFTRA ile yapılacak görüşmelerin her iki taraf için de uygun bir anlaşmayla sonuçlanacağından umutlu.

 

“Ben iyimser biriyim. Sonsuzluğa kadar iyimserim. Masaya oturduk, anlayışlı davrandık ve bu konuda elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bu durum pek çok insanı etkiledi” diyor Sarandos, Cumartesi akşamı Netflix CEO‘sunun özel konutunda düzenlenen yıllık galada Variety‘ye verdiği demeçte.

 

“Demek istediğim, bugün konut istikrarsızlığı olan insanlara yardım etmekten bahsediyoruz. Bu grev ailelere milyarlarca dolara ve toplumlara milyarlarca dolara mal oldu. Ulusal ekonominin %3’ü, Kaliforniya ekonomisinin ise %20’si bu grevden etkileniyor. Dolayısıyla bu işi halletmek için çok çalışıyoruz. Grevi sona erdirme konusunda son derece kararlı olduğumuzu bilmelisiniz. Sektör, toplumlarımız ve ekonomi zarar görüyor. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede tüm taraflara saygı duyan bir anlaşma yapmamız gerekiyor” dedi.

Sarandos’un aktardığına göre işi çıkmaza süren oyuncu loncasıymış. 

Fakat burada momentum kıran unsurun en başta patronların kendisi ve AMPTP olduğunu bilmek gerekir. Özetle; Netflix CEO‘su Ted Sarandos, müzakere masasından ayrılan ve herhangi bir anlamlı karşı teklif sunmayı reddedenlerin kendileri olmasına rağmen SAG-AFTRA grevini sona erdirmek amaçlı bir anlaşmaya varmak için “çok çabaladıklarını” söylemiş oldu.