robert pattinson’ın kaygıları

robert pattinson’ın kaygıları


hepimiz gibi korkuları var


Hayatımıza Twilight serisindeki donuk bakışlı parlak çocuk olarak giren Robert Pattinson, kariyer yönetiminde örnek alınacak sıçramalar yaşadı. Rol almayı kabul ettiği sanat filmlerinden tutun, ana akımda da gençlik filmi jönlüğünü üzerinden atmasına yardımcı olacak doğru yapımlarda yer aldı. Peki Pattinson bunu nasıl başardı ve bu adamın hiç kariyer endişesi yok mu? Robert Pattinson, bir rolü kabul etmeden önce neleri göz önünde bulundurduğunu açıklıyor. Interview dergisi için komedyen Jordan Firstman ile kısa süre önce gerçekleşen bir söyleşi sırasında aktöre “içine hiç sinmeyen” bir proje olup olmadığı soruldu:

Pattinson yanıt olarak, “Pek sayılmaz” dedi ama aslında bir role kendini tam olarak verememe ve her şeyini ortaya koyamama korkusu olduğunu, bunun da bir rolü oynamaya karar vermeden önce düşünmesi gereken bir şey olduğunu açıkladı. Seçimlerinin, içgüdü ve anlık psikolojisiyle alakası varmış.

“Çok ama çok derin bir aşağılanma korkum var. Ayrıca, bunun size bağlı olduğunu da biliyorsunuz. Boktan bir senaryo olduğunu ya da yönetmenin hıyarın teki olduğunu falan filan söyleyebilirsiniz ama günün sonunda kimse nedenlerini umursamayacaktır. Herkesin ezik olduğunu söyleyeceği kişi sizsiniz. Ve insanların büyük çoğunluğu, elinizden gelenin en iyisini yapmış olsanız bile sizin ezik olduğunuzu söyleyecektir.”

Twilight yıldızı daha önce de kariyeriyle ilgili kaygılarından ve Hollywood‘da gündemde kalma baskısından söz etmişti. Bağımsız filmler yapmayı sevse de, 2020‘de GQ dergisine verdiği demeçte, yıla hiçbir iş almadan başladıktan sonra sistemde tutunabilmek için Hollywood’un istediği yapımlarda oynadığını söylemişti. O dönem anlattıklarına paralel olarak bağımsız yapımları kimsenin izlemediğinden yakınıp, makul filmlerde rol almak için çabaladığını söyledi. Kendine güveni sizin bizim gibiymiş, sarsılmaz değilmiş. Her seferinde başarısız olma korkusuyla savaşıyormuş. Pattinson böyle hissetse de, The Lighthouse, Tenet ve Damsel gibi bağımsız projelerde rol almaktan tutun, Matt Reeves‘in filminde Batman rolünü üstlenmeye kadar sektörde kesinlikle kendine bir isim yaptı. Bizce kalıcı da oldu.