yeni vince gilligan dizisi hakkında albuquerque kadar sıcak bilgiler

yeni vince gilligan dizisi hakkında albuquerque kadar sıcak bilgiler


rhea seehorn başrolde


WGA grevi biter bitmez sektörün dört bir yanındaki yazar odaları yeniden faaliyete geçti. Buna Vince Gilligan‘ın “Better Call Saul” oyuncusu Rhea Seehorn ile birlikte Apple TV+‘da yayınlanacak dizisi de dahil. Kim Wexler karakterini canlandıran oyuncu, pasif agresif tavrıyla dizinin eş başrollerinden biri olmuş, adeta oyunculuk resitali sergilemişti. Çok sevmiştik. Variety röportajında konuşan Better Call Saul ve Breaking Bad yaratıcısı, yeni dizisi ve izleyicilerin diziyi ne zaman beklemesi gerektiği hakkında konuştu.

Gilligan, henüz isimlendirilmemiş olan yeni dizi üzerinde bu hafta başında yeniden çalışmaya başladıklarını açıkladı:

“İşe geri döndük. Pazartesi günü resmi olarak yazarlar odasına geri dönüyoruz. Grev başladığında ilk sezonu bitirmeye çok yaklaşmıştık. Bu yüzden geri dönüp sondan ikinci bölümü bitireceğiz ve ardından son bölüm üzerinde çalışmaya başlayacağız. Aslında çok fazla ivme kaybettik. Tam olarak nerede olduğumuzu bile hatırlayamıyorum. Bu yüzden bu haftayı önceki bölümleri ve eski notları okuyarak geçireceğim ve nerede durduğumuzu anlamaya çalışacağım. Grev üzücü bir gereklilikti ve geride kaldığı için hepimiz mutluyuz.”

Gilligan dizi hakkında çok heyecanlı. Ser verip sır vermiyor. En azından türünü biliyoruz: Hafif bilim kurgu. Dediğine göre dizide suç yok, metamfetamin de yok. Eğlenceli ve farklı olacak. Vince Gilligan konuyu değiştirse de lokasyondan kopamamış. Yeni dizi de Albuquerque‘de geçiyor. Alışık olduğumuz çorak sarı tonlardan devam ediyoruz. Lokasyon aynı kalsa da evren farklı. Aslında alternatif bir evrenden bahsediyor yaratıcı. Bir anda dünyamıza kötü bir şey oluyormuş ve bu olanın etkilerini izliyormuşuz. Şimdilik muğlak bilgilerimiz bu kadar. Bizi heyecanlandırmaya yetti de arttı.

Gilligan’ın yeni dizisi (umarız) 2024’te prodüksiyon sürecine girecek.