favori hbo dizinin yeni sezonu ne zaman gelecek? açıklıyoruz

favori hbo dizinin yeni sezonu ne zaman gelecek? açıklıyoruz


2024 gümbür gümbür


Son HBO haberlerini genel çerçevede, kronolojik olarak toparlamak istedik. New York’ta düzenlenen basın toplantısında Euphoria, House of the Dragon ve The White Lotus gibi birçok HBO projesinin ertelenen prömiyer tarihleri açıklandı. 

 

Nisan ayında HBO Max ve Discovery+ birleşmesinden beri kafası karışık olan, jenerikte logosunu görünce güven veren HBO, en büyük projelerinin birçoğunun geri dönüşüyle 2024 ve sonrası için devasa bir döneme hazır görünüyor. 

 

George R.R. Martin‘e göre yazımı çoktan tamamlandığı için Hollywood grevlerini atlatan House of the Dragon, önemli geri dönüşler arasında. Önümüzdeki yaz yayınlanacak ikinci sezon, ilk sezonun aksine sadece sekiz bölümden oluşacak. Yönetmen Clare Kilner, The Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada her bölümün “duygusal ve görsel olarak heyecan verici olaylarla dolu” olması nedeniyle bir saate indirmekte zorlandıklarını söyledi. İlk sezon beklentilerimizi aşmış, Game of Thrones kalitesine hayli yaklaşmıştı. 

 

Industry ve Tokyo Vice da 2024 bahar ve yaz aylarında yeni sezonlarıyla gelecek diziler arasında. 

 

Belgesel alanında ise, true crime fenomeni Robert Durst’e odaklanan The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst ise ikinci sezonu ile 2024’te yayınlanacak. İlk sezonu 2015’te yayınlanan belgesel hayli beğenilmişti. Aradan geçen zamanda Durst, 2021 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, ancak 2022 yılında öldü. Yeni sezon ise Durst’ün işlediği suçların sekiz yıl boyunca araştırılmasını konu alacak. 

 

2024’te yayınlanacak girecek yeni diziler arasında, Old Boy yönetmeni Park Chan-wook‘un, Güney Vietnamlı bir topluluğun içine yerleştirilmiş Amerikan bir casusu anlatan The Sympathizer da yer alıyor. Dizinin başrollerinde Hoa Xuande, Sandra Oh ve Robert Downey Jr. gibi isimler var. 

 

The Batman ile başlayan Matt Reeves’in yeni Gotham’ından merakla beklenen Penguen spinoff’u, 2024 yazı ya da sonbaharında yayınlanacak ve Colin Farrell filmdeki rolünü yeniden canlandıracak. 

 

2024 inanılmaz bir sene. Dune evreninden gelen dizinin adı değişti ve tarihi açıklandı. 2024 sonbaharında yayınlanacak dizinin adı Dune: The Sisterhood’dan, Dune: Prophecy’ye dönüştürüldü. Çekimleri devam eden dizi, Emily Watson, Shirley Henderson ve Mark Strong‘un da aralarında bulunduğu yıldız bir oyuncu kadrosuna sahip. 

 

Stephen King’in “It” evreninde geçen spin-off dizi Welcome to Derry, yönetmen Andy Muschietti’nin It ve It Chapter Two filmlerinde ortaya koyduğu vizyonu genişletiyor. Madeleine Stowe ve Taylour Paige‘in başrollerini paylaştığı dizi, 2025 yılında yayınlanmaya başlayacak. 

 

Tayland’da geçecek The White Lotus‘un bir sonraki sezonu, Euphoria ve The Last of Us‘ın ikinci sezonu için ise 2025’i bekleyeceğiz.