greta gerwig’li the chronicles of narnia’ya netflix dokunuşu

greta gerwig’li the chronicles of narnia’ya netflix dokunuşu


kaliteli işlerin öncüsü olacak mı?


Barbie yönetmeni, muhtemel Oscar adayı Greta Gerwig, 2017 yapımı Lady Bird ile dünyayı kasıp kavurduktan sonra, Hollywood‘un üst düzey isimlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Saoirse Ronan‘ın başrolünü üstlendiği ve büyük beğeni toplayan filmden bu yana Gerwig, Little Women ve son olarak gişe rekorları kıran Barbie gibi projelerle parlamaya devam etti. Hit üstüne hit yapan Gerwig, herhangi bir stüdyonun proje künyesinde ismi yer aldığında şanslı olacağı bir auteur yönetmen. 

 

Yazın aldığımız haber, yönetmenin Netflix’e Narnia Günlükleri filmi yapacağını söylüyordu. Collider proje hakkında daha fazla detay edindi. 

 

Netflix başkanı Scott Stuber, Gerwig’in Narnia Günlükleri’nin ardındaki vizyonuna son derece güveniyor olsa da, endişeleri konusunda açık davrandı. Temmuz ayında şöyle bir itirafta bulunmuştu: “Bu işe daha tam olarak sarılmadım bile. Ama projeden gerçekten korkuyorum, ki bu da başlamak için iyi bir sebep gibi geliyor.” Korkuyu hissetmek ve yine de yapmak, bu kadar yüksek kalibreli bir projenin üstesinden gelmenin en iyi yoludur ve Gerwig’in fantastik hikayeye kendi yorumunu nasıl kattığını görmek heyecan verici olacak.

 

Netflix’in Edebiyat Kataloglarına Dalışı

 

Edebiyata yakınsayan içeriklerde şimdiden hız kazanan Netflix, kısa süre önce Benedict Cumberbatch‘in başrolünü oynadığı, Wes Anderson’ın yönettiği kısa film The Wonderful Story of Henry Sugar‘ı yayınladı. Wes Anderson’ın Ronald Dahl öykülerinden uyarladığı kısa filmler Dahl’ın dünyasıyla çok iyi bir uyum yakalamıştı. Umarız, iyi öykülerin kısa filminin çekilmesi bir modaya dönüşür. Tam çağımıza göre bir proje olur. Daha fazlasının yolda olduğu sözünü veren şirketin neler yapacağı meçhul. Genel olarak senelik içerik sayısını azaltıp, 40 küsürden 20 küsüre indirmeyi amaçlayan Netflix, vurucu işler yapmayı hedefliyor. Şu anda Gerwig’in The Chronicles of Narnia‘sıyla ilgili daha fazla ayrıntı açıklanmadı, çekimler 2024’te başlayacak gibi görünüyor.