noah baumbach’tan bir netflix projesi daha

noah baumbach’tan bir netflix projesi daha


bu kaç oldu?


Barbie’nin dev başarısından sonra, hem Greta Gerwig‘in hem de Noah Baumbach‘ın bundan sonra ne isterlerse yapabileceklerini varsayıyoruz. Gerwig tarafında sırada ne olduğunu zaten biliyoruz. Netflix için “Chronicles of Narnia” kitaplarına dayanan bir proje yapıyor. Baumbach için ise, evet o da White Noise, The Meyerowitz Stories ve Marriage Story’nin ardından yine Netflix’te…

 

Variety‘nin Netflix’in film bölümüyle ilgili yakın tarihli bir makalesinde, Netflix başı Scott Stuber, Baumbach’la ilgili bir ipucu da verdi. Görünüşe göre, Noah Baumbach’ın yazıp yönettiği bir sonraki isimsiz film Netflix’e geliyor.

 

Film hakkında, haberde “yetişkinler hakkında komik ve duygusal bir coming of age hikayesi” olarak tanımlanması dışında pek bir şey bilinmiyor. Yani evet, kulağa bir Noah Baumbach filmi gibi geliyor. Geçen yılın sonlarında, yeni filmin başrollerini Adam Sandler ve Brad Pitt‘in paylaşacağına dair söylentiler vardı. Gerçi bunun hâlâ geçerli olup olmadığı belli değil. Ancak bu gerçekleşirse, film için heyecanımız tavan yapacaktır.

 

Elbette Baumbach’ın Netflix ile çalışması yeni bir durum değil. Bir önceki filmi, 2022 yapımı “White Noise“, yayın devi tarafından yayınlanmıştı. Ondan önceki iki filmi, ödüllü “Marriage Story” ve 2017 yapımı “The Meyerowitz Stories” de Netflix filmleriydi. Bu da Netflix ile Baumbach arasındaki bağlılığın ne kadar derin olduğunu gösteriyor. 

 

Bununla birlikte, filmin yayıncı kuruluşa ne zaman ulaşacağı konusunda bir fikrimiz yok. Netflix, David Fincher, Gerwig, Baumbach derken kafasını gösteren her yönetmeni çok feci kilitliyor…