ramy’den ramy youssef yeni stand up special’ı ile hbo’ya dönüyor

ramy’den ramy youssef yeni stand up special’ı ile hbo’ya dönüyor


başarılı komedyen takibimizde


2019’da Hulu yapımı dram/komedi dizisi Ramy ile eleştirmenlerin gözüne giren ve sıradaki projeleri için dikkate aldığımız Ramy Youssef, yeni stand up special’ı “Ramy Youssef: More Feelings” ile dönüyor. Special, Mart ayında HBO’da yayınlanacak.

 

Youssef yeni special’ı 2 ve 3 Şubat tarihlerinde Jersey City, New Jersey’deki White Eagle Hall sahnesinde kaydedecek. Komedyen, FX/Hulu dizisi “The Bear”da işbirliği yaptığı Christopher Storer‘la special’ı yönetiyor. Kesin prömiyer tarihi ilerleyen haftalarda açıklanacak.

 

Youssef’in ilk HBO komedi özel gösterisi “Ramy Youssef: Feelings,” 2020’de Critics’ Choice Ödülü’ne aday gösterildi ve Writers Guild Ödülü‘nü kazandı. İlk gösteri gibi “More Feelings” de A24 tarafından üretiliyor. Youssef’in kendi yapım şirketi Cairo Cowboy da “More Feelings”in arkasında; bu da Youssef’i yazar, oyuncu ve yürütücü yapımcı yapıyor. Tyson Binder da yürütücü yapımcılığını üstleniyor.

 

Youssef, eleştirmenlerden övgü alan Hulu komedi dizisi “Ramy”yi yaratması, yönetmesi ve başrolünde oynamasıyla tanınıyor. Kendi deneyimlerinden yararlanarak dizi, politik olarak bölünmüş New Jersey kasabasında zıt kültürler arasında gezinen birinci nesil Mısırlı-Amerikalı ve Müslüman bir erkeğin hayatını keşfediyordu. “Ramy” için birçok adaylık ve ödül kazanmasının yanı sıra, Youssef, 2020’de “Ramy”deki oyunculuğuyla En İyi Televizyon Dizisi Performansı – Müzikal veya Komedi dalında Altın Küre Ödülü’nü kazandı. Ayrıca Youssef, Teksas’ta bir Filistinli mülteciyi takip eden Netflix dizisi “Mo”nun da ortak yaratıcısı.

 

Youssef, geçen yıl Emmy ödüllü dizi “The Bear”ın bir bölümünü yönetmesiyle de tanınıyor. Pastacı Marcus’un Kopenhag’daki mutfak keşifleri anlatılan “Honeydew” adlı bölümü yönetmişti. 

 

Youssef, şu anda kendisinin de rol aldığı Yorgos Lanthimos’un 11 Oscar adaylığı kazanan “Poor Things” filminin heyecanını yaşıyor.