bir bon scott filmi ama klasik biyografilerden değil

bir bon scott filmi ama klasik biyografilerden değil


ac/dc'nin ilk dönemini de görecek miyiz?


AC/DC‘nin kuruluşundan 1980’de hayatını kaybedene dek grubun vokalini üstlenen Bon Scott‘ın filmi yapılacak. Ancak bu alışık olduğumuz biyografilerden olmayacakmış. Avustralya’nın önemli yapım şirketlerinden HALO Films, “The Kid From Harvest Road” ismi verilen filmin çekimlerinin Mart ayının ilk haftasında başladığını söylerken Scott’ın hayatının ilk yıllarına ve AC/DC ile yolunun kesiştiği günlere kadar anlatılacağını açıkladı.

Netflix dizilerinden “Boy Swallows Universe”de yıldızı parlayan Lee Tiger Halley‘nin Bon Scott’ı canlandıracağı filmde, senaryo Stephen Belowsky’nin kaleminden çıktı. Gelen bilgilere göre filmin yönetmenliğini üstlenen David Vincent Smith de yazım sürecine dahil olmuş. Peki, klasik biyografilere göre neyi farklı derseniz sözü senaristlere bırakıyoruz.

““The Kid From Harvest Road, Bon Scott’un Fremantle’daki ilk yıllarında yaşadıklarıyla, 1960’lara odaklanan kurgu bir proje arasında gidip gelmekte. Bu film, biyografik bir film yerine, dönemin hikayelerinden ve atmosferinden ilham alarak Scott’ın karakterine ve yaşadıklarına dair daha özgün bir bakış sağlayabilir. Fremantle’da büyüdüğü yıllara odaklanmak, onu bir kişi ve nihayetinde AC/DC’nin ikonik frontman’ine dönüştüren olayları daha derinlemesine anlamamızı sağlıyor.”

Filmin 2025’te izleyiciyle buluşması planlanıyormuş.