çağdaş sanatçı seçil’den olmak üzerine bir sergi

çağdaş sanatçı seçil’den olmak üzerine bir sergi


seçil yıllar sonra istanbul'a olmanın izinde geliyor


Londra merkezli çağdaş Türk – İngiliz sanatçı Seçil’in “Being” isimli kişisel sergisiyle uzun süre sonra İstanbul’a dönüyor. adas İstanbul’da, 30 Mart – 4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek sergide isminden de anlayacağımız gibi kişinin olma halleri üzerine odaklanılacak. İstanbullu sanatseverler, bu sergiyle birlikte Seçil’in iki yeni eserini de ilk kez görecek şanslı kişiler arasında yer alacak. “Being” ve “Being in Love” isimlerini verdiği eserlerinde önceki çalışmalarına göre renk ve doku ön plana çıkarken hareketten güç alan, parça bütün ilişkisini vurgulayan eserleriyle bizi kendi içimize bir yolculuğa çıkarıyor. Eserlerinde sınırların ve kalıpların dışına çıkmayı amaç edinen sanatçı, soyut kavramlar ile somut formlar arasında etkileşim kurmaktaki maharetini ispatlıyor.

Özgürleşme ve dönüşüm kavramlarını kendi hayatında deneyimleyen Seçil, kendisine soyisim olarak seçtiği “Being”le kişisel bir noktaya taşıyor. Araştırmalar ve meditasyon pratiklerinden beslenen Seçil’in, ilham kaynaklarından biri de Rupert Spira. Spira’nın “I Am Always I” kitabından “Her şeyde bir varlığı parıldatan benim olma halimdir” alıntısını paylaşırsak görüntü daha da netleşmiş olur.

Sanatçının “Being” sergisini deneyimledikten sonra tadı damağınızda kalırsa Artnivo‘da “Possibilities” isimli çevrimiçi bir sergisi gerçekleşiyor.