sufjan stevens’ın illinois’sı müzikal oluyor

sufjan stevens’ın illinois’sı müzikal oluyor


çok doğru bir karar


2023’ün en özel albümlerinden birini, kaybettiği partneri Evans Richardson’a adayan ve sağlık sorunlarıyla zor bir sene geçiren Sufjan Stevens’ın konsept albümü “Illinois” sahneye taşınıyor. 2005 çıkışlı albümün müzikal olarak sahneye uyarlanmasında koreograf Justin Peck’in rolü büyük. Peck, Steven Spielberg’in “West Side Story”i filme çevirmesinde de önemli bir katkı yapmıştı. Justin Peck’e eşlik eden diğer isimse “Fairview”dan Jackie Sibblies Drury.

24 Nisan’da, New York’un kült salonlarından St. James Theatre’da prömiyerini yapacak Illinoise’nın kadrosu da iddialı. Spielberg’in “West Side Story”sinden de aşina olunan Yesenia Ayala, Ben Cook, Jeanette Delgado, Carlos Falu ve Craig Salstein gibi önemli müzikal oyuncuları yer alacak. Açıklanan tarihlere bakacak olursak 10 Ağustos’a kadar sürecek.

Koreograf Drury’nin Illinois ile ilgili sözleri müzikalin tonunu da hissettiriyor.

Benim için “Illinois”yı bu kadar özel kılan şey, inanılmaz sanatçıların izleyiciyle bir araya gelip, duygu ve bağları koşulsuz sevgiyle karşılamasına olanak sağlaması. Bu nedenle sahnede olmak için ip çekiyoruz.