del toro’nun frankenstein’ı hakkında ne biliyoruz?

del toro’nun frankenstein’ı hakkında ne biliyoruz?


her şeyi derledik be


Bu Halloween bereketli geçiyor. Çağan Irmak’ın Frankenstein uyarlaması Yaratılan’dan sonra bir Frankenstein da Guillermo del Toro dedemizden geliyor. Netflix yapımı film hakkında tüm bilgileri derledik:

Hızlıca geri saralım. Guillermo del Toro, 2020’den bu yana genel bir anlaşma kapsamında yalnızca Netflix ile çalışmaya başladı. Şimdiye kadar yayıncı için Oscar ödüllü Pinokyo ve antoloji korku dizisi Cabinet of Curiosities ile iki büyük yapım üretti. Fakat ustanın aklındaki asıl proje, Netflix’e gelmeden önce birçok yerde geliştiriliyordu ve del Toro projeden 2008’eden beri bahsediyordu. Bu Frankenstein efsanesinden başkası değildi. 

 

Edindiğimiz bilgilere göre Netflix, ilk olarak Mart 2022’de Elizabeth S. Wrightson‘ın Frankenstein’ını önerdi.

Bernie Wrightson‘ın karakteri için geliştirdiği görsel temsili seçilerek projenin görsel dili oluşmaya başlıyor. Gary Ungar ve J. Miles Dale projenin yapımcılığını üstlenirken, Dan Laustsen görüntü yönetmenliğini, Robin D. Cook ve Denise Chamian ise casting’den sorumlu kadroyu oluşturuyor. Jason Young, Netflix’te projeye öncülük ediyor.

 

 

Film ne hakkında?

Hikaye, Mary Wollstonecraft Shelley‘nin 1818 tarihli romanının 10 yıllar boyunca sayısız kez uyarlanan klasik hikayesi etrafında dönecek.

 

Filmin şu anki logline’ı aşağıda:

 

“19. yüzyılda Doğu Avrupa’da geçen film, Dr. Frankenstein’ın deneylerine devam edebilmek için 40 yıl önce bir yangında öldüğüne inanılan Frankenstein’ın canavarının izini sürmesi gereken Dr. Pretorious’un hikayesi”

 

Kimler oynuyor?

Projenin ana rollerinden biri Oscar Isaac. Muhtemelen canavar olacak. Hem mecazen hem gerçek anlamda. 

Andrew Garfield, Doktor rolünü, Mia Goth ise Gelin rolünü canlandıracak. Guillermo del Toro, Oscar Isaac ve Andrew Garfield’ın Kasım 2022’de, Pinokyo filminin Los Angeles ön gösteriminde birlikte görülmeleri dikkat çekiciydi.

 

Ekim 2023’te, Pacific Rim 10. yıldönümünde Guillermo del Toro üç oyuncu kadrosunu da doğruladı ve asıl bomba, Christoph Waltz‘un başrolde olacağını açıkladı. Waltz, kısa süre önce del Toro’nun Pinokyo filminde Kont Volpe’yi seslendirmişti. Filmde Avrupalı bir erkek rolünde oynayacak. 

 

Prodüksiyonu ne durumda?

Edindiğimiz bilgilere göre filmin çekimlerine 2023 yazında başlanması planlanıyordu. Ne yazık ki, SAG-AFTRA’nın Temmuz 2023’ten itibaren grevlerine başlaması nedeniyle bu gerçekleşemedi.

 

Ontario Creates gibi prodüksiyon sitelerindeki son güncellemelere göre çekimleri 12 Şubat 2024’te başlayacak ve 5 Temmuz 2024’te tamamlanacak. Kanada’nın Ontario eyaletinde çekilecek olan filmin kısmen İngiltere’nin Londra kentinde de çekileceğine inanılıyor.

 

Bu vizyon tarihi için ne anlama geliyor? 

Filmin 2024’te vizyona gireceğine güvenmeyin. Türü göz önüne alındığında, şu anda Ekim 2025’te vizyona gireceğini tahmin ediyoruz, ancak projenin zaman içinde nasıl gelişeceğini görmemiz gerekecek.