DÜNYANIN EN TATLI KEDİLERİNİN KURTULUŞ HİKAYESİ

DÜNYANIN EN TATLI KEDİLERİNİN KURTULUŞ HİKAYESİ


İnsanlik ölmemiş


Dünyanın Karanlık Çağ’a ışık hızıyla ilerlediği günlere uyanıp, hangi yeni trajediyle karşılaşacağımız yönünde umutsuzluğun derin sularında boğulma tehlikesiyle yüzerken bazen öyle bir haberle karşılaşıyoruz ki insanlık kavramının vintage bir değer olmadığını hatırlıyoruz.

 

 

Bir bebek kadar savunmasız ve aciz olan, umudunu birbirlerine bile hayrı olmayan insanlara bağlayan ve tek gayeleri sıcak bir yuvada sevilmek olan hayvanların evsiz kalma oranı dünya çapında içler acısı boyutlardayken, bize tek düşen ‘’Damlaya damlaya göl olur’’ diyerek kişi bazında üzerimize düşeni yapmak.

 

 

 

Her bir bireyin yaratacağı farka gönülden inanan fotoğrafçı Alex Greenshpun ve partneri, Mayıs ayında karton bir kutuya saklanmış 5 kedi yavrusu buldu. Çiftin evlerine alıp sağlığına kavuşturduğu kedilerin üç tanesi hayvansever vatandaşlar tarafından evlat edinilirken, ikisi yeni bir yuva bulana kadar Greenshpun çatısı altında ikamet etmeye devam edecek. Bu insanlık dersini güzel karelerle ölümsüzleştiren Alex Greenshpun’un herkese tek tavsiyesi: ‘’Satın alma, evlat edin’’.