TÜRKİYE’NİN İNTERNETLE İMTİHANININ VERİLERİ

TÜRKİYE’NİN İNTERNETLE İMTİHANININ VERİLERİ


Sansürden Firsat Bulursak Giriyoruz 


Son yıllarda sosyal medya mecralarının akıllı telefonlarla güç birleştirerek iyiden iyiye hayatımıza girmesiyle internet kullanımı da tavan yaptı. Sosyal medyadan sosyalleşmekti, aile bireylerinin işgal ettiği Facebook’tu, Instagram’dı derken yediden yetmişe herkes internet kullanır oldu. Tüm gün maillerine bakan babalar yerlerini Facebook’ta çocuğunun fotoğrafına yorum atan babalara bıraktı.

 

 

Bu değişimlerin ışığında çalışan Türkiye İstatistik Kurumu, ülkemizdeki internet kullanım oranlarını açıkladı. Açıklanan oranlara bakıldığında internete dair her türlü yüzdelik oranın artışta olduğu görülüyor.

 

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan duyurulan bilgilere göre; Türkiye’de internet kullananların oranı yüzde 53,8 oldu. Yüzde 78,8’lik oranın sadece sosyal medya için kullanıldığı, yüzde 74,2’lik kısmın online haber, gazete okumada, yüzde 67,2’nin mal ve hizmetler hakkında bilgi aradığı, yüzde 58,7’nin de oyun, müzik, film, görüntü indirme veya oynatma amacıyla interneti kullandığı açıklandı.

 

 

Geçtiğimiz yıl yüzde 49,1 olan internet erişim imkanına sahip hanelerin oranı yüzde 60,2’ye çıktı. Bilgisayar kullanımının en yüksek olduğu yaş grubunun 16-24 olduğu görülürken; yaklaşık 2,5 milyon kişinin okuma yazma bilmediği, 15 ve üzeri yaşlarda okuma yazma bilmeyenlerin oranının yüzde 5,08 olduğu belirtildi.