ESKİ SEVGİLİ T-SHIRT’Ü İLE POZ VEREN KADINLAR

ESKİ SEVGİLİ T-SHIRT’Ü İLE POZ VEREN KADINLAR


Eskici Geldi Hanim


İlişkiniz gönül rızanızla da kalp sancısıyla da bitse akla ilk gelen sorulardan biri eski sevgilinizin evinizde kalan eşyalarını ne yapacağınız mevzusudur. İlişkinin bitiş şekline ve kalbinizin içindeki aşkmetrenin ibresinin yönüne göre, o eşyalar yakılabilir, kesilmek suretiyle stres topu olarak kullanılabilir, pencereden atılabilir yahut bir anma köşesi yaratılıp gözyaşlarıyla beslenebilir. Yine aynı parametreler doğrultusunda evinizde kalan kıyafetler koklanarak zamanda nostaljik bir seyahate bilet olarak kullanılabilirken, yer bezi işlevi de görebilir.

 

Fotoğrafçı Carla Richmond ve yazar Hanne Steen, bu acı tatlı deneyimden yola çıkarak ‘Lovers Shirts’ isimli fotoğraf projesine imza attı. Eski sevgililerinin sweatshirt, t-shirt, gömlek gibi kıyafetlerini giyen ismini gizli tutan katılımcılar ‘Lovers Shirts’ ile yalnızca kamera karşısına geçmekle kalmadı, eski hikayelerine yepyeni bir perspektif kazandırdı.

 

 

 

Deklanşörün arkasındaki Richmond ve Steen, ‘Lovers Shirts’ü yalnızca fotoğraf serisi olmaktan çıkarıp katılımcılara anılarını canlandıracak sorular sorup onlarla bir diyalog kurarak kişileri bu esnada en duygu yüklü olduğu halleriyle fotoğrafladı.