PATRON ÇILDIRDI: RICHARD BRANSON’DAN HERKESE SINIRSIZ İZİN

PATRON ÇILDIRDI: RICHARD BRANSON’DAN HERKESE SINIRSIZ İZİN


Bayram Tatilini 9 Güne Uzatmak Virgin'de Hayal Değil


"PATRON ÇILDIRDI" temalı başlıkları genelde pazarda 1 TL'ye don satan küçük esnafta veya dükkanı kapatmaya hazırlanan ve "Batan geminin malları bunlar" anlayışını hayata geçiren dükkanlarda görmeye alışığız. Bu durumun daha büyük çaptaki kurumlardaki örneği ise hastalıkta ve sağlıkta izin koparmaya çalışırken imanımızı gevreten yöneticiler/patronlar/müdürler/yetkililer sağ olsun, genellikle kötü anlamda bir "Patron çıldırdı" örneği oluyor. Ama Virgin Group'un ana ofislerinden birinde çalışıyorsanız hayat size güzel. Çünkü dünyanın en kendine has patronlarından, macerayı seven adam Richard Branson iyi anlamda çıldırdı.

 

 

Virgin'in web sitesindeki blog köşesinde bir yazısını yayınlayan büyük patron, ana ofisineki çalışanlarının istedikleri zaman istedikleri kadar izin alabileceklerini söyledi. Bu durumun çalışanlarına duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu belirten Branson; "Böyle bir uygulamadan faydalanmak istediklerinde ellerindeki işin ve ekiplerinin herhangi bir aksaklık yaşamayacağından yüzde yüz emin olacaklarına inanıyorum. " dedi.

 

 

Firmanın Londra, New York ve Sydney'deki ofislerinde geçerli bu esnek kuralı koyarken (daha doğrusu kuralları yıkarken) şunu da not düşmeyi ihmal etmiyor Branson; "Çalışanlara insan gibi davranın. Onlara esneklik verdiğinizde bunu kötüye kullanmayacaklardır ve işlerini hakkıyla tamamlayacaklardır."

 

Branson'ın bu uygulamasını ülkemizde sıfır firmanın örnek alacağına dair inancımız tam. İnsanları kurşun manyağı gibi mesai manyağı yapan patronlara sevgilerle…