YURT DIŞINDAN SEKS DERSİ MANZARALARI

YURT DIŞINDAN SEKS DERSİ MANZARALARI


Muza Gözü Kapali Prezervatif Geçirene Yildizli Pekiyi


Cinsel gelişim ve ergenlik eğitimi, ülkemizle birlikte dünyanın genelinde utanıla sıkıla verilen, üzerine düşülmeyen, bazen hiç verilmeyen ya da en absürt şekillerde verilen bir ders olma konusunda tahtını kimseye kaptırmıyor. Ev ekonomisi dersinden daha kullanışlı, matematik bilgisi kadar önemli ve günlük hayatı etkileyen bu ders nedense okullarda üvey evlat muamelesi görmekte.

 

 

Dünyanın birçok yerinde tabu olarak kalmayı başaran seks mevzusu, okullarda meyveler üzerinden örneklendirirken insanların muza bakışını sonsuza kadar değiştirebiliyor. Çoğu birey ergenlik yıllarını kafası seks konusunda bulanık şekilde geçiriyor, alması gereken eğitimi alamıyor ve aklındakileri kimseyle tartışamıyor. Böylece seks konusunda eğitimsiz kayıp jenerasyonlar birbirini takip ediyor ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların oranı gittikçe yükseliyor.

 

 

Twitter’da EverydaySexism kullanıcısının SREnow hashtag’iyle insanlara okulda gördükleri cinsel eğitimi sorması üzerine gelen cevaplar ise içler acısı. Öğrencilerin kollarına bant yapıştırtıp çektiren ve seksin fiziksel ve duygusal olarak böyle hissettireceğini söyleyen öğretmenlerden konuya hiç girmeyene kadar birçok deneyime buyurun kendiniz göz atın.