NEO-NAZİLER’İN ORANTISIZ ZEKAYLA İMTİHANI

NEO-NAZİLER’İN ORANTISIZ ZEKAYLA İMTİHANI


Faşistlik Yapayim Derken Kendi Ayaklarina Siktilar


Adolf Hitler’in yardımcılarından Rudolf Hess’in mezarının bulunduğu Almanya’nın Wunsiedel kasabası her yıl Hess’in ölüm yıldönümünde Neo-Naziler’in akınına uğruyor. Neo-Naziler 25 yıldır Hess’in ölüm yıldönümünde Wunsiedel’de bir anma yürüyüşü düzenliyorlar.

 

 

Bu yürüyüşlerden hayli rahatsız olan kasaba sakinleri ise yıllar içinde her türlü protesto yoluna başvurmalarına rağmen bu durumu değiştirebilmiş değiller. Yıllardır bu işe çare bulamayan kasabalılar bu kez Neo-Naziler’i orantısız zekayla vurmaya karar verdiler. Yürüyüşün yapılacağı yola teşekkür pankartları asan kasabalılar Neo-Naziler’i önce şaşırttı. Ancak 2014 yılında hala faşistlik yapmaya utanmayan koyun sürüsünün bilmediği bir gerçek vardı. Kasabalılar daha önce hummalı bir çalışma yaparak bölgedeki herkesi organize etmiş ve Neo-Naziler’i kat ettikleri her metre için belli bir miktar para ödemeye ikna etmişti. Toplanan para ise faşizme karşı mücadele eden sivil toplum örgütlerine bağışlandı.

 

 

Attıkları her adımın kendilerine karşı toplanan bağış kampanyasına yardım ettiğinden haberi olmayan Neo-Naziler, her yıl olduğu gibi yürüyüşlerini tamamlayıp evlerinin yolunu tuttular. Kasaba halkı ise faşizme karşı kullanılacak yaklaşık 10 bin Euro para toplamış oldu.