PARAYA PARA DEMEYEN APPLE REKORA KOŞUYOR

PARAYA PARA DEMEYEN APPLE REKORA KOŞUYOR


1 Trilyon Dolara Kaç Flüt Alinir?


1976’da Steve Jobs, Steve Wozniak ve Ronald Wayne tarafından kurulan ve Apple I isimli bilgisayarı üreterek kontağı çeviren Apple, şu anda günümüzün en varlıklı şirketi olma yolunda hızla ilerliyor.

 

 

90’ların sonunda batma noktasına gelen, 2000’lerde tekrar yükselişe geçen, günümüzde ise adeta uçan şirketin mal varlığı 680 milyar dolara kadar ulaştı. Daha somut verilerle anlatmak gerekirse paraya para değil ne isterse onu diyebilecek şirketin şu anki değeri Microsoft, Amazon, Netflix ve Twitter’ın toplamından daha fazla. Şimdi akıllardaki soru ise Apple’ın menkul kıymetlerde 1 trilyon dolar barajını aşıp aşamayacağı. Eğer Apple böyle devam eder de barajı aşarsa bunu dünyada başaran ilk şirket olacak ve kırılması çok güç bir rekora imza atacak. Bill Gates’in saniyede kazandığı paradan sayısız geyik yapılan yılların Microsoft’unun 90’larda 619 milyar dolara ulaştığını ancak şu anda 400 milyar doların altında olduğunu da belirtelim.

 

Otoritelerin henüz bir fikir birliğine ulaşamadığı konu önümüzdeki yıllarda merakla takip edilecek. Ancak görünen o ki eğer pazarda bir dalgalanma olmazsa ya da Apple önünü alamayacağımız bir şekilde bozmazsa, şirket önümüzdeki yıllarda 1 trilyon barajını aşarak bir rekora imza atacak gibi gözüküyor.

 

Bu arada iPhone 6 Minus çıkaydı iyiydi…