DEVLET BAŞKANI BİR ÇOCUĞU KURTADAM OLMASIN DİYE EVLAT EDİNDİ

DEVLET BAŞKANI BİR ÇOCUĞU KURTADAM OLMASIN DİYE EVLAT EDİNDİ


İnsan Beynine Aci Fren Yaptiranlarda Bugün


Gelenek ve göreneklerin anlaşılmaz dünyasında bugünkü durağımız Arjantin. Beynimizin birkaç okumada ancak algılayabildiği habere konu olan şey ise, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner'in genç bir erkeği ‘kurtadama dönüşmesin diye’ vaftiz oğlu olarak kabul etmesi…

 

 

100 yıldan daha eski olduğu belirtilen bir inanışa göre Arjantin’de, bir ailenin 7. oğlunun “kurtadama dönüşmesi” ihtimali bulunduğuna inanılıyor. Erkek çocuğunun kurtadama dönüşeceğinin işaretleri ilk olarak 13. doğum gününden sonraki cuma günü ortaya çıkıyor. O andan itibaren her dolunayda çocuk gece yarısı kurtadama dönüşüyor ve cinayet işliyor.

 

 

Her ne kadar 2009 yılından bu yana gelenek sadece Katolik çocuklar için uygulansa da Devlet Başkanı Krichner, bu yıl Musevi bir genci evlat edinerek geleneğe farklı bir bakış açısı getirmiş oldu. Noel arefesinde yapılan törenle Yair isimli genç, Kircher’in vaftiz oğlu ilan edildi. 

 

Bu törenin çıkış noktası ise 1993 yılına dayanıyor. Yair’in ailesi 1993 yılında 7. çocukları doğduğu zaman, o dönemin Arjantin Devlet Başkanı'na mektup yazdıyor ve süreç bu yılın Noel arefesindeki törenle tamamlanıyor.