YOLCULARINI FOTOĞRAFLAYAN SANATÇI RUHLU TAKSİ ŞOFÖRÜ

YOLCULARINI FOTOĞRAFLAYAN SANATÇI RUHLU TAKSİ ŞOFÖRÜ


Bir Taksiden Daha Fazlasi


Yeri geldiğince en koyu muhabbetlerin ortaklığına soyunan, yeri geldiğinde ise “kısa mesafe” diyerek üzen taksiciler, taksicilerimiz… Bütün gün direksiyonun başındayken binbir farklı karakterle karşılaşan taksiciler, ister istemez her yolcunun hayatının bir parçası halini alabiliyor. Memleket meselesinden trafik canavarlarına, aheste yürüyen yayalardan bitmeyen köprü çilesine kadar, yolcularıyla beraber türlü konular hakkında sohbet ediyorlar.

 

 

 

 

Galler’de taksi şoförlüğü yapan Mike Harvey ise taksicilerin bu huyundan ilham alarak, yolcularının hayat hikayelerini anlatmak için onların fotoğraflarını çekiyor. The Taxi isimli projesine 2010 yılından beri devam eden Harvey, Nisan 2014’te Swansea’deki Monkey Bar’da ufak çaplı bir sergi de açtı.

 

 

 

Onlardan izin alarak fotoğraflarını çeken Mike Harvey, 18 yaşın altındaki yolcularını fotoğraflamak için de muhakkak yanlarındaki bir yetişkinden izin aldığını belirtiyor.

 

 

 

 

Hayatlarına bir şekilde dahil olduğu yolcularının fotoğraflarını siyah beyaz olarak çeken Harvey’nin “Darısı yurdumuz taksilerine” derken iki kere düşündüğümüz projesine göz atmanızı öneririz.