THE SIMPSONS’IN YARATICILARINDAN SAM SIMON HAYATINI KAYBETTİ

THE SIMPSONS’IN YARATICILARINDAN SAM SIMON HAYATINI KAYBETTİ


Miras bırakmak...


1989’da hayatımıza giren ve o günden beri zamanla yerini sağlamlaştıran The Simpsons’ın yaratıcılarından Sam Simon, geçtiğimiz gün kolon kanserinden hayatını kaybetti.

Yakın çevresini olduğu kadar dizinin fanatiklerini de üzen Simon, kanser olduğunu 2012 yılında öğrenmişti. Doktorların, en fazla 3 ay daha yaşayabileceğini söylediği Simon, çoğu insanın yapacağı gibi kendi kabuğuna çekilip kaderine mahkum olmak yerine işine ve sevdiklerine sarıldı.

Simon, kendisine kanser teşhisi konulduktan sonra vakit kaybetmeden 100 milyon dolarlık servetini bir hayır kurumuna bağışlamaya karar verdi. Her zaman yasalarca korunmaya ihtiyacı olduğunu düşündüğü hayvan haklarına dikkat çekmek için elinden geleni yapan, daha önce PETA’yla da çalışan Sam Simon, mal varlığını hayvanları korumak için bağışladı.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan bir röportajda kanser için, “Birçok insanın aksine ben, kanserin başıma gelen en güzel şeylerden biri olarak görüyorum. Kanser bana, uğruna savaşacağım bir amaç ve diğer insanlarla tekrar iletişim kurabilmem için itici bir güç verdi.” demişti.