SEVMEK İÇİN YARATILMIŞ BİR GRUP: KHRUANGBIN

SEVMEK İÇİN YARATILMIŞ BİR GRUP: KHRUANGBIN


Bu Cumartesi Salon'da!


Hikayemize düz bir blog veya müzik yazarı gibi başlayalım. Khruangbin kurulalı henüz iki yıl bile olmadı…

“Nerelisin?” sorusuna “Teksas’ın içinden” cevabını veren grup; Laura Lee, Mark Speer ve D.J.’den oluşuyor. Grup üyelerinden biri Londra’da yaşadığı için Skype üzerinden çalışmalarını sürdürüyorlar, MSN’den takibe takip diyorlar. Ancak ilk albümleri The Universe Smiles Upon You’yla bağımsız müzik sahnesinde tam anlamıyla bir “Yürü ya kulum!” durumu yaşıyorlar. Hem böylesine güzel mi güzel isimli bir albümden kötü bir şey beklenebilir mi?

artist

The Guardian’dan i-D’ye kadar kodaman medyanın ilgisini hayli çekiyorlar ve ünlü Late Night Tales serisinin Bonobo başkanlığında gerçekleşen oturumunda A Calf Born in Winter’la yer almalarının ardından işin rengi iyice değişiyor.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan ilk ve şimdilik tek Khruangbin albümü The Universe Smiles Upon You, sizlere o kadar özel bir deneyim vadediyor ki… Yani şimdi anlatmaya çalışsak elimiz ayağımız dolancak. O yüzden lütfen şu albümü komple dinleyin. Zaten ilk şarkıyı duyar duymaz devamını getirmek isteyeceksiniz.

YAAA NASILMIŞ?

Melankolinin bu kadar tatlı kıvamında olanını uzun süredir duymamıştınız değil mi? Melankolinin huzur ve sakinlikle kesiştiği Khruangbin yolu, insanı hayal dünyasıyla baş başa bırakmakta zerre zorlanmıyor. Tarzlarının tek bir adı yok. Bir bakmışsınız psychedelic, bir bakmışsınız etnik, bir bakmışsınız dream pop, bir bakmışsınız funk altyapılar cirit atıyor.

Khruangbin’i yaklaşık bir yıldır öve öve bitirememek istiyorduk. Bu isteğimiz öylesine bir dönemde gerçek oldu ki, çok acayip! Khruangbin, bu Cumartesi gecesi Salon’da sahne alacak! Hani “İstesek bu kadar olmazdı” derler ya; istesek bu kadar olmazdı!

Üstüne üstlük son dönemlerin “Herkesin sevgilisi” grubu Palmiyeler de Khruangbin öncesi sahne alıyor. Bir taşla iki güzel mi güzel kuş vuracaksınız!

Bu geceyi bizler için daha da önemli hale getiren bir nokta daha var. Play Tuşu’nun tuşu Hakan Odabaşı, çalacağı güzel müzik onaylı şarkılarla konser öncesinde geceyi ısıtacak, konser sonrasında ise geceyi Eyjafjallajökull’un en ateşli zamanından hallice bir kıvama sokacak.

Bu arada aranızda “Khruangbin ne demek?” diyen bir arakadaş var; cevabını verelim. Khruangbin, Tay dilinde uçak anlamına geliyor.

BİLET AL, HEMEN AL, HD AL