OSCAR ADAY ADAYI YÖNETMENLER AYNI MASADA

OSCAR ADAY ADAYI YÖNETMENLER AYNI MASADA


Sahibinden sohbetler


Oscar adaylarının açıklanmasına günler kala herkes tahminlerini yapıp listelerini hazırlıyor, sıkı sinema severler birbirleriyle çarpışıyor. Şubat ayında sahiplerini bulacak Oscar ödülleri öncesi muhtemelen en iyi film ve en iyi yönetmen dalında aday olacak yönetmenler, sinema sektörünün zorluklarını ve yaşadıkları sıkıntıları anlattıkları samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

Bu seneki Oscar ödüllerine aday olacağına kesin gözüyle bakılan başarılı yönetmenler; Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Oliver Stone (Snowden), Damien Chazelle (La La Land), Mira Nair (Queen Of Katwe) ve Barry Jenkins (Moonlight) bir araya gelip sinema sektöründe olmanın zorlukları üzerine konuştular.

“Bazen gerçekten çok zor oluyor. Zaten insanların sıkıntılarıyla uğraşırken bir de aynı anda hava koşulları, lojistik sorunlar, kameralar ile uğraşman gerekiyor. Hepsiyle aynı anda tek kişi olarak başa çıkmak gerçekten çok yorucu. Ama bazen her şeyi görmezden gelip işinize odaklanmanız gerekiyor” şeklinde konuşan Mel Gibson, “Artık hepimiz yavaş yavaş bağımsız sinemaya doğru yöneldiğimiz bir zamana geldik. Bu tamamen yeni bir bakış açısı ve eskiden sahip olduğumuz lükslerin olmaması tabi ki bizleri zorluyor.” açıklamasıyla sinemanın değişen doğasıyla ilgili kendi fikirlerini dile getirdi.

Tabi ki bu konuşmalarda sinema endüstrisinde çalışmanın zorlukların yanı sıra güzel hikayeler de çıkmıyor değil. Queen of Katwe filminin yönetmeni Mira Nair ise sinema ile ilk tanışmasını ve nasıl tutkuyla bağlandığını “Doğu Hindistan’da bir cibinliğin altında, büyüdüğüm yerde, dedem bizi sürekli film izlemeye götürürdü. İlham verici biriydi. Yaşadığım yerde bir tane sinema vardı ve sadece pazar sabahları bir tanecik film yayınlanırdı, o da Doctor Zhivago’ydu.” anısını sinema severlerle paylaşıyor.

Güzel hikayelerle ve sohbetlerle dolu bu konuşmanın tamamına aşağıdan ulaşabilirsiniz.