efsanevi besteci ennio morricone’nin belgeseli tekrar vizyona giriyor

efsanevi besteci ennio morricone’nin belgeseli tekrar vizyona giriyor


işte yeni fragman


“Müziğin kaderim olacağını hiç düşünmemiştim.”

 

Music Box Films, efsanevi İtalyan film bestecisi Ennio Morricone hakkında biyografik yapıdaki Ennio adlı belgesel film için yepyeni bir ABD fragmanı yayınladı. Yıllardır üzerinde çalışılan film, ancak Ennio 2020’nin sonlarında vefat ettikten sonra tamamlanabilmişti. Önce Ennio Morricone’in kim olduğundan bahsedelim.

 

 

Ennio Morricone, 1928-2020 yılları arasında yaşamış, çok çeşitli tarzlarda film müzikleri ve klasik eserler bestelemiş ünlü bir İtalyan besteciydi. Dünyanın en iyi film bestecisi olarak tanınan Morricone, özellikle Western türündeki filmlere yaptığı müziklerle tanınır. The Good, the Bad and the Ugly, Cinema Paradiso gibi kült klasiklerin skorundan sorumluydu. Morricone, 2007 yılında Onursal Oscar Ödülü’ne, 2016 yılında ise The Hateful Eight filmine yaptığı müziklerle En İyi Film Müziği dalında Oscar Ödülü‘ne layık görüldü. 

 

Resim

 

Ennio belgeselinin prömiyeri birkaç yıl önce 2021 Venedik Film Festivali’nde yapıldı ve 2022’de Avrupa’da gösterime girdi. Prömiyerinden yaklaşık 3 yıl sonra, Şubat 2024’te ABD’de gösterime girecek. Yirminci yüzyılın en popüler ve üretken film bestecilerinden birinin portresi olan Ennio, Quentin Tarantino, Clint Eastwood, Dario Argento, John Williams, Hans Zimmer, Wong Kar-wai, Oliver Stone ve diğer birçok yönetmen ve müzisyenle yapılan röportajları, daha önce hiç görülmemiş arşiv görüntülerini içeriyor.

 

Cinema Paradiso’nun Oscar ödüllü yönetmeni Giuseppe Tornatore’den Ennio, 6 Temmuz 2020’de hayatını kaybeden efsanevi İtalyan besteci Ennio Morricone’nin hayatını ve mirasını anlatıyor. Belgesel, 500’den fazla film ve televizyon müziği besteleyen ve 70 milyondan fazla plak satan, 20. yüzyılın en popüler ve üretken bestecisinin hayatını ve eserlerini, Sergio Leone ile sinemaya başlamasından 2016’da The Hateful Eight ile Akademi Ödülü kazanmasına kadar izliyor. 

 

Morricone’nin işbirlikçilerinin ve çağdaşlarının anlayışlı yorumlarıyla dolu olan Ennio, ustaya kariyerini anlatmak ve sanatsal sürecini yeniden yapılandırmak için son bir şans veriyor. Music Box şimdi Tornatore’nin Ennio belgeselini bu kış 9 Şubat 2024’te belirli ABD sinemalarında gösterime sokacak.