MARTIN SCORSESE’NİN THE IRISHMAN’İ ARTIK NETFLIX’TE

MARTIN SCORSESE’NİN THE IRISHMAN’İ ARTIK NETFLIX’TE


Eski dostlar yenilik peşinde


Martin Scorsese’nin eski dostları bir araya getiren The Irishman’i Paramount Pictures’tan Netflix’e transfer oldu! Başrollerinde uzun yıllar ardından Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel ve bir ihtimal Joe Pesci’nin tekrar beraber yer alacağı filmin 2018’de vizyona girmesini bekliyorduk, şimdi ise tam bilemiyoruz.

screen-shot-2016-10-19-at-9-51-44-am

Paramount Pictures’ın 12 yıllık CEO’su Brad Grey şirketten ayrılınca, film riskli olduğu ve Paramount da bu riskleri alacak bir pozisyonda olmadığı için Scorsese ve takımı başka alternatiflere yönelmiş. Bu şekilde proje, istediği kadar risk alıp yine de Scorsese’nin dilediği yönde gerçekleştirilebilir.

190 ülkede 93 milyon kullanıcısı olan Netflix, programına Scorsese’nin The Irishman’ini de ekleyip çıtayı bayağı yukarılara taşıyor. Umarız ki film tamamen dijital ortamda dağıtılmaz da gider sıkı dostları mis gibi sinemada izleriz.

Filmin senaryosu, Charles Brandt’in I Heard You Painting Houses kitabından Schindler’s List ve Gangs Of New York gibi filmlerde de imzası bulunan Steve Zaillian tarafından beyaz perdeye uyarlandı.

The Irishman, John F. Kennedy ve Jimmy Hoffa suikastlerinde parmağı olan Frank Sheeran adlı bir mafya üyesinin maceralarını ele alıyor.

Müjdesi ilk olarak 2008’de verilen filmi hala bekliyoruz, bakalım daha ne kadar sürecek?