scorsese’den günümüzde geçen isa hikayesi

scorsese’den günümüzde geçen isa hikayesi


senaryonun ilk taslağı bitmiş bile


2023’ün en etkileyici filmlerinden biri olan “Killers of the Flower Moon”la dolu dolu bir sinema yılı geçiren canımız Martin Scorsese, eşi Hellen Morris’le birlikte Roma’ya gidip “The Global Aesthetics of the Catholic Imagination” isimli konferansa katılıp, İsa hakkında bir film yapmak istediğini ve ona dair çalışmalara başladığını söylemişti. Bu çalışmanın temelinde yer alan eser ise Japon yazar Shūsaku Endō’nun “A Life of Jesus” kitabı olacağı da açıklanmıştı. İşte o açıklamanın devamında senaryonun ilk taslağını paylaştı canımızın içi. Günümüzde, New York’ta geçecek bu hikayeyi 16 mm ile filme çekmeye hazırlanan Scorsese’nin henüz oyuncu tercihi belli değil.

Uzun yıllardır birlikte çalıştığı Kent Jones, bu filmin senaryosunda da Scorsese’ye eşlik ediyor. Scorsese’den beklemediğimiz bir şekilde 80 dakikalık bir film ihtimalinden bahsediliyor. Ayrıca Endō’nun, Martin Scorsese tarafından beyaz perdeye aktarılan ilk eseri olmayacak. 2016 yılında çektiği “The Silence” da Endō’nun kaleminden çıkan bir kitaptı. 

Bu olası film, Martin Scorsese’nin çekeceği ilk İsa filmi de olmayacak. Willem Dafoe’yu başrolde izlediğimiz 1988 yapımı “The Last Temptation of Christ”, Scorsese tarafından sinemaya aktarılan ilk İsa hikayesiydi.

Filmin sinopsisini direkt Martin Scorsese’nin kaleminden okumak isterseniz o da mevcut.

Resim