HARUKI MURAKAMI’NİN ARŞİVİNDEN 3350 ŞARKI BU PLAYLIST’TE

HARUKI MURAKAMI’NİN ARŞİVİNDEN 3350 ŞARKI BU PLAYLIST’TE


Evladiyelik Spotify manevrası


Referandumda sandık başına gitmek haricinde bu hafta sonu ne planınız varsa iptal edin, harika bir haberimiz var!

murakami-plak

Kitap okumayana bile okutan yazar Haruki Murakami’nin 10.000 plak gücünde dillere destan koleksiyonundan daha önce bahsetmiştik, dibimiz düşmüştü açıkçası. Sahilde Kafka, 1Q84, Zemberekkuşu’nun Güncesi ve İmkansızın Şarkısı gibi ülkemizde ve okuma yazma verilen herhangi bir ülkede kapış kapış kapılan kitapların yazarı Murakami, müzik dinlemeden çalışamayanlardan. Kendisi, bütün kitaplarını yazarken 10.000 plaklık koleksiyonunun nimetlerinden faydalanıyor, ister istemez de dinlediği müziklerden besleniyor. Bir düşünün, en sevdiğiniz Murakami kitabını okuyorsunuz ve o kitabı yazarken Murakami ne dinlediyse siz de onu dinliyorsunuz. Nasıl olurdu?

Murakami’nin kışını yaza çeviren bu koleksiyondan 3350 parçayı Spotify’da listeleyen Masamaro Fujiki’ye teşekkürü borç biliriz. Arigato Fujiki-sama!

Büyük bir caz hayranı olan Murakami’nin koleksiyonunun çoğu da doğal olarak cazın gizli cevherlerinden oluşuyor. Yine de folk, pop ve klasik müzik kayıtlarının da yer yer görüldüğü 3350 şarkılık playlist’i ne yapıyoruz? Hemen buraya koyuyoruz!

Daha önceden çalışma odasının kapılarını açan Murakami’nin odasını da şuradan gezebilirsiniz.