RICHARD LINKLATER’IN ÖDÜLLERE GÖZ KIRPAN FİLMİNDEN İLK KARELER

RICHARD LINKLATER’IN ÖDÜLLERE GÖZ KIRPAN FİLMİNDEN İLK KARELER


Last Flying Flag


Ödül sezonuna daha aylar olmasına rağmen büyük isimler, yarıştan kopmamak adına projelerini bir bir açıklıyor. Bunlardan biri de Boyhood ve Before serisi ile hatırladığımız Richard Linklater.

En son 2015’te Boyhood ile üç dalda Oscar adayı olan Richard Linklater, Last Flying Flag isimli yeni filmi ile bu sezonun ödüllerinde de isminde bol bol söz ettirmeye hazırlanıyor. 1973 yapımı Hal Ashby komedisi The Last Detail’ın yarı devamı yarı özgün versiyonu olacak filmin kadrosunda Bryan Cranston, Steve Carell ve Laurence Fishburne gibi isimler yer alıyor.

Film, Vietnam Savaşını atlatmış bu üçlünün Irak Savaşı’nın ilk günlerinde Steve Carell’in canlandırdığı Doc karakterinin oğlunun hayatını kaybetmesinden sonra bir araya gelmelerini anlatacak. 17 Kasım’da vizyona girecek ve New York Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilcek Last Flag Flying; daha önce bu festivalde açılış filmi olup sonra ödülleri toplayan 13th, The Walk, Gone Girl ve Captain Phillips gibi başarılı örneklerde olduğu gibi ödüle uzanmaya çalışacak.