bryan cranston gençliğinde cinayetle burun buruna gelmesini anlattı

bryan cranston gençliğinde cinayetle burun buruna gelmesini anlattı


aksiyonlu hikaye


Bryan Cranston gençliğinde yaşadığı çılgın cinayet olayını anlatıyor.

 

Jesse Tyler Ferguson‘un Dinner’s on Me podcast‘inin salı günkü bölümünde Breaking Bad oyuncusu, 20’li yaşlarının başındaki kaos ortamına daldı ve dolaylı olarak cinayet içeren birkaç anekdot paylaştı.

 

67 yaşındaki Cranston, 70’li yılların ortalarında kardeşi Kyle ile birlikte ülkeyi gezerken Florida’da mola verdiklerini hatırladı. Paraları azalan ikili, para biriktirmek için Sunshine State’te bir süre durmuş ve Hawaiian Inn adlı bir restoranda garson olarak işe girmişler.

 

Hikayenin başında restoranın Peter Wong adında “herkesten nefret eden” “huysuz” bir şef tarafından idare edildiğini açıkladı.

 

“Onun iyi tarafına geçebilmenizin hiçbir yolu yoktu. Ama kadınları severdi. Bu yüzden tüm erkekler bilirdi ki, eğer mutfakta bir sorun yaşarsak, onları içeri göndermemiz gerekirdi,” diye ekleyen Cranston, Wong’un nasıl “korkunç” olduğunu ve personelin sık sık toplantılar yaparak ondan kurtulmanın yolları hakkında şakalaştıklarını belirtti.

 

“Hepimiz Peter Wong’un ne kadar çürümüş ve kötü biri olduğunu tartışırdık ve hepimiz Peter Wong’u ortadan kaldıracak olsaydık… bunu nasıl yapardık?” diye hatırlıyor ve bazılarının şaka yollu “kıyma makinesi” kullanmayı önerdiğini paylaşıyor.

 

“Gülerdik” dedi. “Mutfaktasınız, mutfakta birini öldürmenin milyonlarca yolu vardır.”

 

Çok geçmeden Cranston’ların yola devam etme zamanı geldi ve “kuzeye” doğru yola çıktılar ve “Maine’e kadar motosikletlerle gitmeyi” planladılar.

 

“Tam vedalaşıp işten ayrıldığımız sırada Peter Wong’un kaybolduğunu çok az biliyorduk. Bir hafta, bir buçuk hafta, iki hafta boyunca bulunamadı” dedi. Aktör, şefin her zaman üzerinde ve köpek pistine giderken yanında bir tomar para taşıdığını açıkladı.

 

Bir gün, ” genç bir bayan tuzağıyla” ona yaklaştı ve onu “bir eve ya da başka bir şeye” götürdü, o sırada birisi kafasına vurdu ve onu soydu. Daha sonra cesedini bir arabanın bagajına koymuşlar. Cinayet masası müfettişleri daha sonra onunla birlikte çalışanları sorgulamak üzere restorana geldi. Herhangi birinin Wong’a zarar vermekten bahsedip bahsetmediği sorulduğunda, cinayet sırasında tesadüfen şehri terk etmiş olan Cranston kardeşler işaret edildi.

 

“Hakkımızda bir APB [tüm noktalar bülteni] yayınladıklarını ve bizi bulmak için Carolinas’ta bir yerde olduğumuzu çok az biliyorduk, sanırım o noktada,” diye düşündü ve “birisi bizi gerçekten kenara çekip silahlarla yere yatırsaydı” işlerin nasıl sonuçlanacağını düşündü.

 

Neyse ki polis izlerini bulmadan önce müfettişler “parçaları bir araya getirmiş” ve tanıklarla görüşüp güvenlik kamerası kayıtlarını topladıktan sonra Wong’u öldüren gerçek suçluları tutuklamıştı. (Daytona Beach News-Journal’a göre, Billy Wayne Waughtel ve iki suç ortağı cinayetten tutuklandı ve Waughtel daha sonra suçunu kabul etti ancak hapishanede öldürüldü).