JON HAMM DE NEIL GAIMAN’IN GOOD OMENS’INA KATILDI

JON HAMM DE NEIL GAIMAN’IN GOOD OMENS’INA KATILDI


Var mı arttıran?


Fantastik edebiyatın bir numaralı basamağında yer alan Terry Pratchett ve Neil Gaiman’ın aynı isimli kitabından uyarlanacak Good Omens‘in oyuncu kadrosuna katılan son isim Jon Hamm oldu.

2018’de kıyametten hemen önce geçen ve nihai yargılanmasını bekleyen insanlık kavramı üzerinden dini dogmaları muzipçe hicveden Good Omens, dünyanın sonu fikrinden pek hazzetmeyen Aziraphale (Michael Sheen) ve Crowley (David Tennant) adlı iki iblisin hikayesini anlatıyor. En son American Gods ve Lucifer gibi uyarlamalarıyla sinema/tv dünyasına göz kırpan Neil Gaiman’ın peş peşe gelen üçüncü televizyon uyarlaması olacak Good Omens, birer saatlik altı bölümden oluşacak. Kitabı yazmakla kalmayan üstüne bir de dizinin senaryosunu yazacak Neil Gaiman, Pratchett’ın ölümünün ardından Good Omens‘i tek başına uyarlamak istemediğini dile getirip bu projeyi Pratchett’ın ailesinin desteğiyle hayata geçirdiklerini dile getiriyor.

Romanda meleklerin lideri olarak karşımıza çıkan Gabriel karakterini canlandıracak olan Jon Hamm, Gaiman’ın Gabriel karakterinin fazlasıyla karizmatik ve etkileyici olması gerektiğini belirttiği bir karakter olarak bizce tam oturmuş. Hem yakışıklılıktan ve karizmadan tam puan alıp bir de üstüne üstlük Good Omens’i okumuş ve seviyor olmasının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu paylaşan Gaiman’a göre Jon Hamm bu rol için biçilmiş kaftan. Bu kadar iltifatın ve övgünün altında kalan Jon Hamm ise Good Omens‘i 20 yıl kadar önce okuduğunu, kendisinin favori kitapları arasında yer aldığını ve gelen senaryoyu okuduğu andan itibaren bu projenin bir parçası olmak zorunda hissettiğini paylaştı.