nick cave’in konser filmi, albüm olarak yayınlanacak

nick cave’in konser filmi, albüm olarak yayınlanacak


idiot prayer


Nick Cave’in geçtiğimiz ay Londra’daki ünlü Alexandra Palace’ta çekimleri gerçekleşen Idiot Prayer isimli konser filmi “live” albüm olarak yayınlanmaya hazırlanıyor.

23 Temmuz’da tek bir sefere mahsus olmak üzere biletle izlenen konser, bu konseri izleyemeyecek kadar şanssız olan Nick Cave hayranlarını epey üzmüştü. Bu üzüntülerimizi şimdilik bir kenara bırakabiliriz, çünkü malum performansı en azından dinleyebileceğiz. 20 Kasım’da streaming platformlarına gelecek Idiot Prayer isimli kayıt için konuşan Cave, “” Idiot Prayer “filmi,” Conversations With … “etkinliklerimden gelişti” dedi. Bu şovlarda şarkılarımın farklı versiyonlarını çalmayı, onları temel formlarına parçalamayı çok sevdim. Şarkıları yeniden keşfettiğimi hissettim ve bir stüdyoya girip bu yeniden tasarlanan versiyonları bir aşamada – ne zaman bulabilirsem – kaydetmeyi düşünmeye başladım. Sonunda da bu konser filmi fikri ortaya çıktı” açıklamasını yaptı.

Bu kayıtların sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştiğinin de altını çizen Cave, albüm gelene kadar konser kayıtlarından Galleon Ship isimli şarkısını da önden yolladı. Dinleyelim…