nick cave, huzuru neden kilisede bulduğunu uzun bir yazıyla anlattı

nick cave, huzuru neden kilisede bulduğunu uzun bir yazıyla anlattı


huşu içinde bir nick cave görmek de varmış hayatta


Nick Cave’in 2018’den beri hayranlarından gelen soruları, yorumları ve dertlerini dinleyip cevap verdiği blogu The Red Hand Files‘a gelen bir soruda, Cave’in tamamen dine yönelmesinin nedenini ve bu durumun queer ve kadın hayranlarını hayal kırıklığına uğratıp uğratmamasına dair ne düşündüğünü sordu. Nick Cave ise gelen soruya uzunca yazılmış 4 paragrafla cevap verdi.

“Her şeyiyle imrendiğim, hayran olduğum sanatçıları düşününce bir noktada beni mutlaka hayal kırıklığına uğrattıklarını fark ettim. Bob Dylan, Neil Young, Nina Simone, Kanye West, Van Morrison, Morrissey, Brian Eno, Leonard Cohen, Patti Smith gibi sanatçılar bahsettiğim isimler. Ancak bir noktada beni onlara olan hayranlığım sebebiyle kendime yabancılaştırdılar, mutsuz ettiler. Ancak bu normal bir durum çünkü onların doğrusu kendilerine has. Bu süreçte bazen yaptıkları şeylerden rahatsız oldum, söylediklerine katılmadım ya da yaptıkları bir albümü beğenmedim. Yine de onlarda beni büyüleyen ve bundan sonra ne yapabilecekleriyle ilgili daima dikkatli olmamı sağlayan bir şeyler var.

Hayatlarımız karmaşık ve çoğu zaman birbirimize anlaşılmaz gelen şeyler düşünüyor hatta yapıyoruz. Ancak bunu yaptığımız için kendi deneyimlerimizi yaşıyoruz ve kendimiz olabiliyoruz. Maalesef ki, bazı gerçeklerimin tamamen yanlış, çoğunlukla hayal kırıklığı yaratan, son derece tuhaf olduğunu Kilise kurumu sayesinde gördüm. İnanın bana, bazen bu sizin için olduğu kadar benim için de şaşırtıcı oluyor” diyerek içini fazlasıyla açan Nick Cave, sözlerini, “Sonunda hepimizin birbirimizi bulacağı şeyin müzikte olduğunu düşünüyorum. Dogmanın, düşüncenin ve saldırının ötesindeki, ses ve ritimle birbirine bağlı olarak dünyayı anlamlandırabileceğimiz o özel yerde” diyerek tamamladı.

Nick Cave & the Bad Seeds’in 30 Ağustos’ta çıkacak yeni albümü “Wild God”dan tadımlık bir videoyla The Red Hand Files’taki diğer cevapları okumaya gidebiliriz.