ikea kataloğu tarih oluyor

ikea kataloğu tarih oluyor


güle güle kahve masası kitabı


IKEA, bir zamanlar İncil ve Harry Potter kitaplarından bile fazla basılan kataloğunun artık fiziksel olarak var olmayacağını açıkladı.

Katalog ilk olarak 1951’de IKEA’nın kurucusu Ingvar Kamprad’ın kendisi tarafından bir araya getirilerek piyasaya sürüldü. Yalnızca İsveççe ve 68 sayfa uzunluğunda olarak mevcut, kapağında kahverengi döşemeli MK kanatlı sandalyeye sahipti. Güney İsveç’te 285.000 kopya basıldı ve dağıtıldı. Katalog, 2016 yılında 50’den fazla pazara 69 farklı versiyonda 32 dilde 200 milyon kopya dağıtabilecek popülerliğe ulaşmıştı.

IKEA genel müdürü Konrad Grüss yaptığı açıklamada, kataloğun en çok dağıtıldığı yıl olan 2016’da 200 milyon kopya basıldığını ancak o zamandan beri müşteri davranışlarının ve medya tüketiminin değiştiğini, sonuç olarak da kataloğu önceki yıllara göre daha az kişinin okuduğunu paylaştı. Böylece kataloğu basmayı bırakıp geleceğe bakmanın, “duygusal ama mantıklı bir karar” olduğu açıklamasını yaptı.

Şirket, 2021 sonbaharında ev tasarımı için ilham verici fikirler içerecek son kataloğunu kitap halinde bir baskıyla çıkaracak ve sonrasında yoluna dijital dünyada devam edecek.