tarantino, senaryosunu kaleme aldığı natural born killers’ı neden hiç izlemediğini açıkladı

tarantino, senaryosunu kaleme aldığı natural born killers’ı neden hiç izlemediğini açıkladı


oliver stone vs. quentin tarantino


Quentin Tarantino, senaryosunu kaleme aldığı Oliver Stone filmi Natural Born Killers‘ı baştan sona hiç izlemediğini açıkladı.

1994 yapımı filmin senaryosunda Tarantino, eser sahibi titrine sahip. Fakat Oliver Stone, yazarlar Richard Rutowski ve David Veloz ile birlikte, Woody Harrelson ve Juliette Lewis‘in bir dizi cinayet işleyen genç aşıkları canlandırdığı filmin senaryosunu büyük ölçüde değiştirmiş. Hatta Tarantino’ya göre neredeyse yarısını kırpmış. Daha sonra Tarantino orijinal senaryoyu kitap halinde yayınlamak istediğinde de filmin yapımcıları tarafından dava edilmişti. O gün bugündür; Tarantino tutkulu bir şekilde hayranlarına her fırsatta bu filmi izlememelerini tavsiye ediyor.

Natural Born Killers, çıktığı sene Venedik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü‘nü almıştı. Genç bir Robert Downey Jr. ve sahnelere cuk oturan soundtrack parçalarla keyifli vakit geçirmeyi garanti eden filmde Tarantino’nun kaleminden çıkan zekice kurgulanmış diyaloglar ve kanlı sahneler, Oliver Stone revizesinden geçmeseydi acaba nasıl olurdu diye düşünmeden edemiyoruz.

Tarantino, orijinal senaroyuyu en nihayetinde yayınlayabilmiş; işte burada. Yine de, Tarantino hala Oliver Stone’u pek sevmiyor.