robert downey jr.’un tropic thunder’da başına gelenler

robert downey jr.’un tropic thunder’da başına gelenler


metot oyunculuğunun sınırları zorlanmış diye yorumladık


Son 1 aydır Oscar ödüllü aktör sıfatını rahatça kullandığımız Robert Downey Jr.’un, Ben Stiller yönetmenliğindeki 2008 tarihli “Tropic Thunder” filminin setinde başına gelmeyen kalmamış. O dönemlerde metot oyunculuğu üzerine çalışan Robert Downey Jr, “Tropic Thunder”da canlandırdığı Kirk Lazarus karakteri için bu yöntemi kullanmış. Lakin sadece kullanmış demek yeterli değil. Çünkü karakterden çıkmayı başaramamış… Filmde Cody’i canlandıran Danny McBride, GQ’nun YouTube kanalı için katıldığı bir videoda filmde yaşananları anlattı.

“Sanırım çekilen sahnelerden biri tamamlandıktan sonra Downey’nin mikrofonunu açık bırakmışlardı. Ben de orada oturuyorum ve ‘Kahretsin, ne dediğini duyabiliyorum’ diyordum. İnsanlarla konuşuyordu ve karakterden çıkamamıştı. Downey değil, Kirk’tü. Onun karavanına geri dönüşünü izledim. Kendi kendine konuşuyor ve şöyle diyordu, “Gidip yılanı rahatlatacağım… Kendisinden başka  kimsenin yararına olmayacak bir üslupla Kirk’ün nasıl işeyeceğine dair bir şarkı uydurdu.”

Robert Downey Jr., 2020 yılında katıldığı bir podcast’te, “Tropic Thunder”da oynadığı için rahatsız olduğunu ima etmişti. Oynadığı karakter için vücudunu siyaha boyatmasının hem kendisi hem de çevresi için itici bir durum olduğunu da dile getirmişti…