midlake sekiz yıl aradan sonra geri döndü desek?

midlake sekiz yıl aradan sonra geri döndü desek?


tekli geldi, albüm yolda


Psychedelic folk rock deyince akla gelen ilk isimlerden Midlake, kendilerini unutmaya yüz tutmuştuk ki tekrar hatırlattılar. 2013’ten beri sesini soluğunu özlediğimiz grup, yeni albümüyle geri dönüyor. Albümden ilk tekli yayınlandı bile.

2013 çıkışlı Antiphon’un ardından 2016’da The Trials of Van Occupanther’ın 10. yıl özel versiyonu dışında herhangi bir yayın yapmayan Midlake, Antiphon yayınlanmadan hemen önce oyuncu değişikliğine gitmişti. Tim Smith’in ayrılışının ardından grupta meşaleyi eline alan Eric Pulido, grubun sekiz yıl aradan sonra gelen yeni albümü For the Sake of Bethel Woods’u duyurdu. Albümün ilk teklisi hakkında da konuşan Pulido, Meanwhile… isimli şarkı hakkında şu sözleri söyledi: “Meanwhile… 2014’te başlayan molamızın sebebine ve 2020’de tekrar bir araya gelmemizde bize ilham olan şeylere değiniyor.”

Nihayet tekrar bir araya gelen Midlake’in For the Sake of Bethel Woods adındaki yeni albümü 18 Mart tarihinde ATO etiketiyle yayınlanacak. Albümün şarkı listesi ve kapak görseli, ilk tekli Meanwhile… ile beraber hemen aşağıda.

For the Sake of Bethel Woods:

01 Commune
02 Bethel Woods
03 Glistening
04 Exile
05 Feast of Carrion
06 Noble
07 Gone
08 Meanwhile…
09 Dawning
10 The End
11 Of Desire