timothée chalamet’nin sürekli en havalı babaları kapması sorunsalı

timothée chalamet’nin sürekli en havalı babaları kapması sorunsalı


minik timothée ve elinden tutan babaları


Hollywood’un altın çocuğu Timothée Chalamet, gerek yaşı gerek bebeksi yüzü sebebiyle filmlerinde pek çok kez birilerinin çocuğunu canlandırdı. Nasıl başarıyorsa, her seferinde de en havalı babaların eline doğmayı başaran Chalamet’nin en havalı babalarına gelin beraber şöyle bir göz atalım. (Dikkat: Spoiler içerebilir. Aman diyelim.)
1) Interstellar’da Matthew McConaughey
Vizyona girdiği sene büyük ses getiren Christopher Nolan imzalı bilim kurgu draması Interstellar’da henüz 19 yaşında olan Timothée Chalamet, çocuklarını kurtarmak için zorlu bir görevle uzaya giden astronot Cooper’ın, yani Matthew McConaughey’in oğlu rolünde kameralarımıza takılıyor. Küçük kız kardeşi ve ondan bayağı bir tık daha önemli bir role sahip Murph ile çok tatlı bir aile tablosu çizen Chalamet, işte Matthew McConaughey gibi havalı bir babayı kapmış anlayacağımız. Chalamet ve Interstellar dedikodusu verecek olursak ise size şundan bahsedebiliriz: Chalamet filmi ilk gördüğünde, içinde çok az yer aldığı için 1 saat boyunca ağladığını itiraf ediyor. Muhtemelen kariyerinin ilerleyen senelerinde kamera önünde geçirdiği zamanı misliyle telafi edeceğini tahmin edemiyor…

2) Call Me By Your Name’de Michael Stuhlbarg
Luca Guadagnino’nun genç aşıklara serenadı niteliğindeki 2017 tarihli yapımı Call Me By Your Name’de Elio’yu canlandıran mükemmel çocuk Chalamet, karşımıza yine enfes bir babayla çıkıyor. Şaşırdık mı, kesinlikle hayır. İtalya’nın kuzeyinde bir yerlerde, küçük bir kasabada yaşamaya çalıştığı aşkı, çözmeye çalıştığı hayatı ve bulmaya çalıştığı benliğini ararken sırtını sıvazlayan, elinden tutan koca yürekli baba ise bu kez bayılarak izlediğimiz Michael Stuhlbarg’dan başkası değil. Oliver enkazını Stuhlbarg’ın tontik kollarında eriten Elio… Stuhlbarg için müthiş bir baba seçimi olmuş diyor ve Guadagnino’yu bir kez daha sevgiyle selamlıyoruz.

3) Beautiful Boy’da Steve Carell
David Sheff’in aynı isimli hatıralarından beyazperdeye uyarlanan Beautiful Boy, tam da kucağınıza alıp sımsıkı sarmak isteyeceğiniz türden, tatlı mı tatlı bir film. David Sheff’in oğlu Nic Sheff ile olan ilişkisini, ikilinin yaşadığı buhranları, bağımlılıkla verilen mücadeleyi anlatırken gözlerimizi minik minik dolduran bu filmde tabii ki tatlı Timothée’mizin süper cool bir babası var: Steve Carell. Tam bir The Office fanı olması sebebiyle Steve Carell’in çocuğunu oynayacağı için süper gergin olduğunu itiraf eden Chalamet’ye %100 hak veriyoruz, Michael Scott ile yan yana bile gelmek oldukça zor olsa gerek. Neyse ki altın çocuk Timmy bu filmi de harika bir babayla ve büyük başarıyla kapayarak kariyer sekseğinde ilerlemeye devam ediyor.

4) Dune’da Oscar Isaac
Denis Villeneuve’ün Frank Herbert’in romanından uyarladığı ve bu aralar kafamızı NEREYE çevirsek göz göze geldiğimiz o süper-film, Dune, tabii ki altın çocuk Timothée’siz olmazdı. Başrol Paul Atreides’i canlandıran sevgili Chalamet, bu kez koluna yine kusursuz bir baba takıyor ve karşımıza – drum roll – Oscar Isaac ile çıkıyor. Jessica Chastain ile beraber oynadığı “Scenes From A Marriage”da da bayılarak izlediğimiz ve yaşlandıkça karizması Everest’e tırmanan Isaac, Dune’da da halkını ve oğlunu korumakla görevli Duke Leto Atreides rolünde. İşte bir kez daha Timothée, filmin en havalı babasını kapıyor ve önüne bakıyor. Sizce bir sonraki Chalamet babası kim?