thomas bangalter’den daft punk’ın dağılması hakkında

thomas bangalter’den daft punk’ın dağılması hakkında


robotlar da ağlar...


2 yıl evvel sürpriz bir biçimde dağılan Daft Punk’ın üyesi Thomas Bangalter, bu olay hakkında ilk kez konuştu. BBC’ye bir röportaj veren Bangalter, anlaşılan o ki teknolojinin insan hayatına bu denli girdiği bir dünyada robot olmak istemiyor.

İşte Bangalter’in röportajından Daft Punk’la ilgili kısım;

“Daft Punk bizim için bir keşif yöntemiydi. Robotlarla başladı ve onlardan uzaklaşarak devam etti. Teknolojiyi alet edevat formunda seviyorum, ama günümüz makine ve insan ilişkisinde bu denli bir noktaya gelinmesi de beni korkutuyor. Robotları hayli insani bir duygu için kullandık biz. Bir robotun hissedemeyeceği, ama bir insanın hissedebileceğini vurgulamak istedik. Her zaman teknolojinin değil de insanın yanındaydık. Yapay zeka ve algoritma teknolojisinin yükselişinin yaşandığı bir dünyada, 2023 yılında, olmak isteyeceğim en son şey bir robot… Daft Punk, robotlar vesilesiyle gerçeklik ve kurgu arasındaki puslu çizgide yer alan bir projeydi. Artık bu hikaye sona erdi. ”

Bangalter’in teknolojiden iyice uzaklaştığını daha da net gözümüzü sokacak orkestral solo albümü Mythologies, 7 Nisan’da yayınlanıyor. Bu albümden şimdiye kadar gelen üç şarkı hemen aşağıda.