MIKE LEIGH BÜYÜK BRİTANYA TARİHİNİN EN KANLI DÖNEMİNİ ANLATIYOR

MIKE LEIGH BÜYÜK BRİTANYA TARİHİNİN EN KANLI DÖNEMİNİ ANLATIYOR


Peterloo


Birçok kez Oscar, Cannes ve BAFTA gibi prestijli ödüllere aday olmuş ve bu törenlerden ödüllerle dönmüş usta yönetmen Mike Leigh, romantizm akımının ünlü temsilcisi İngiliz ressam J. M. W. Turner‘ın hikayesini anlattığı Mr. Turner filminden dört yıl sonra sessizliğini, yine muhteşem görsellere sahip bir filmle bozmaya hazırlanıyor.

PETERLOO

Peterloo adını verdiği yeni filminde kamerasını İngiltere tarihinin en kanlı dönemine çeviren Mike Leigh, bizi 1819 yılında yaşanan Peterloo Katliamı‘na götürüyor. Manchester’da demokratik reform isteyen 80.000 barışçıl protestocunun üzerine, hükümetin de desteğiyle, sürülen atlıları konu alan film, muhteşem görselliğiyle, harika kareler sunuyor. Tarihsel dönem filmleriyle eleştirmenler ve izleyicilerden oldukça iyi geri dönüşler alan Leigh’in bu filmi, sanat yönetimi ve prodüksiyonuyla Oscar sezonunun en çok beklenen ve en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyor.

Filmin oyuncu kadrosunda James Bond filmlerinden tanıdığımız Rory Kinnear, 24 Hour Party People‘dan hatırlayacağımız Neil Bell ve The Theory Of Everything‘de izlediğimiz Maxine Peake yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini ise Leigh’in Mr. Turner’da da birlikte çalıştığı Dick Pope üstleniyor. Bu da demek oluyor ki Mr. Turner’ın sepya ağırlıklı sarımtrak renk paleti ve muhteşem manzara görsellerini Peterloo’da da görmememiz için hiçbir sebep bulunmamakta.

Amazon, filmi 9 Kasım‘da yayınlayacak.