mike leigh, yeni filmi için kaynak buldu

mike leigh, yeni filmi için kaynak buldu


filmden ilk kare geldi


Naked, Meantime eserleriyle kalbimizi çalan kafası karışık filmci Mike Leigh, 2018 yapımı Peterloo‘nun ardından bir sonraki uzun metrajlı filmini finanse etmenin ne kadar zor olduğunu açıkça dile getirmişti. Neyse ki kısa süre önce kaynak buldu ve geçen yıl 23. filminin prodüksiyonuna sessizce başladı. 

 

“Hard Truths” adını taşıyan proje hakkında hiçbir şey bilinmiyordu ama artık yapımcılardan Bleecker Street ilk görüntüyü ve ayrıntıları paylaştığı için bir şeyler biliyoruz. Leigh’in 1996 yapımı Secrets & Lies filminde birlikte çalıştığı ve performansıyla Oscar adaylığı kazanan Marianne Jean-Baptiste’in başrolünü üstlendiği film, Leigh’in “aile yaşamına dair sert ama şefkatli ve samimi bir çalışmayla çağdaş dünyaya dönüşünü” işaret ediyor. Londra’da geçen filmde Michele Austin de rol alıyor.

 

 

Leigh’e kamera arkasında yapımcı Georgina Lowe, görüntü yönetmeni Dick Pope, kostüm tasarımcısı Jacqueline Durran, yapım tasarımcısı Suzie Davis, besteci Gary Yershon ve oyuncu yönetmeni Nina Gold gibi ekip üyeleri eşlik etti. Mike Leigh ekibine yeni katılanlar ise editör Tania Reddin ile makyaj ve saç tasarımcısı Nora Robertson.

 

Film Mike Leigh’in Cannes’a dönüşüne işaret ederse şaşırmayız, bunu yaklaşık iki ay sonra öğreneceğiz.