NINTENDO FİLM SEKTÖRÜNE GERİ DÖNÜYOR

NINTENDO FİLM SEKTÖRÜNE GERİ DÖNÜYOR


Bahisler Zelda ve Mario'dan yana


Son dönemde artan oyundan film yapma trendine Nintendo da dahil olmak üzere… 1993’te gösterime giren Super Mario Bros. filminden neredeyse çeyrek asır sonra Japon oyun devi tekrar sinema sektörüne girmeyi planlıyor.

Oyunların beyaz perdeye aktarılması aslında uzun süreden beri yapılıyor ancak çoğunlukla başarısızlıkla sonuçlanan bu durum, özellikle son dönemde yapılan örneklerin hem seyirciyi, hem de yapımcıları tatmin etmesiyle yeni bir boyut kazanmış durumda. Örneğin Warcraft ve Assassin’s Creed gibi filmler hem bütçeleri, hem de oyuncu kadrolarıyla sadece oyun severler tarafından değil, milyonlarca sinema sever tarafından da heyecanla bekleniyor. Hal böyle olunca dünyanın en büyük ve köklü oyun şirketlerinden olan Nintendo da uzun zaman önce girdiği ancak başarılı olamadığı bu sektöre geri dönmeye karar verdi.

Nintendo, 1993 yılında popüler video oyunu serisi Super Mario Bros. filmiyle sektöre giriş yapmış ancak başarılı olamamıştı. Daha sonra sadece Japonya’da gösterime giren Pokemon’a özel animeler çeken şirket, film işini rafa kaldırmıştı ancak Nintendo CEO’su Tatsumi Kimishima yaptığı son açıklamayla beyaz perdeye geri döneceklerini açıkladı.

Buna göre Nintendo en geç beş sene içerisinde tekrar sinema sektörüne giriş yapmış olacak. Yeni yapılacak filmler ise 93 yapımı Super Mario Bros. gibi bildiğimiz insanlı değil, animasyon filmler olacak. Yeni yapılacak filmlerin detayları henüz belli olmasa da Zelda ya da Mario Bros. serilerinin isimleri öne çıkmış durumda.