keith haring’in kişisel koleksiyonu açık arttırmaya çıkıyor

keith haring’in kişisel koleksiyonu açık arttırmaya çıkıyor



Dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby’s, geliri LGBTİ+ bireylere destek olan kurumlara bağışlanacak özel bir etkinlik organize ediyor.

Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol ve Roy Lichtenstein gibi isimlerin işlerinin yer aldığı 140 eserlik özel koleksiyonun kar amacı gütmeyen Keith Haring Foundation’ın bünyesinde barındırmasının “hayır kurumu” yapısına zarar vereceği konusunda karar veren KHF, geçtiğimiz yıl yine Sotheby’s ile birlikte gerçekleştirdiği Dear Keith adlı online bir müzayede organize etmişti.

Bu yıl düzenlenecek müzayedenin bütün gelirinin de West Village’daki LGBTİ+ yardım kuruluşu Gay Center’a aktarılmasına karar veren Keith Haring Foundation, her yıl olduğu gibi 2020’yi de alkış toplayan bir hareketle kapatacak.

24 Eylül’de gerçekleşecek müzayedede 100 dolarlık David Bowes çizimlerinden Haring’i sevgilisi Juan Dubose ile çeken Andy Warhol’un 250 bin dolarlık baskısına kadar onlarca eser yer alıyor. Aynı zamanda Manhattan’daki Sotheby’s genel merkezinde de serginin randevulu satışı da gerçekleşecek gibi gözüküyor.